Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR'dan İş Kurmak İsteyen Vatandaşlara Müjdeli Haber! 50 Bin TL Destek Verilecek!

Yeni iş kurmak, kendi işinin patronu olmak ve istihdam yaratmak isteyen girişimcilere müjdeli haber İŞKUR'dan geldi. İŞKUR tarafından yayımlanan duyuruda istihdam yaratmak ve ekonomiye katkı sağlamada aracı olmak isteyen engelli ve eski hükümlü vatandaşlar için verilen destekleri açıkaladı. İşte İŞKU'un 50 bin TL tutarındaki desteğinin ayrıtıları.

Abone ol
Abone ol 23 Ekim 2018 22:07

İŞKUR tarafından sağlanan destekler yalnızca İş Başı Eğitim programıyla bitmiyor. Kendi işini kurmak isteyen kişiler için de çok sayıda destek veriliyor. Buradan hareketle hem İŞKUR tarafından sağlanan desteklere hem de başvurulara ilişkin detaylara aşağıda değineceğiz. Engelli veya eski hükümlü ziyaretçilerimiz arasından, kendi işini kurarak istihdama yardımcı olmak ve ekonomiye katkı sağlamak isteyen kişiler, yer alacak bilgiler aracılığıyla başvurularını yapabilir, fikir sahibi olabilirler.

İŞKUR destekleri vatandaşlara 3 ayrı aşama olarak veriliyor. Öncelikle başvuruların yapılması için gerekli şartların taşınması gerekiyor. Bu da demek oluyor ki kişilerin destekleri almaları için mevcutta bir projeleri, iş fikirleri olması gerekiyor. Eğer İŞKUR tarafından bu yönde bir eğitim almış veya onaylanmış projeniz var ise şirketinizi kurmanız için 3000 TL' ye varan şirket kurma desteği sizin oluyor. Bu ödenekle birlikte, şirket kuruluşunda gerekli olan evrakların temini, başvuruların ücretleri, sigorta masrafları gibi ödemeler için kaynak hazırlanmış oluyor.

Şirket kurma desteği alan ve başarılı şekilde süreci tamamlayan işletmeciler, işletme gideri desteği alıyorlar ve bu giderler ibraz edilmesi gereken belgeler karşılığında veriliyor. Kısaca özetlemek gerekirse bu destek için şirketinizin giderlerini belgelemeniz gerekiyor. Faturalar, kira masrafları gibi ödemeler belgelendirilebilecek ödemelerdendir.

Üçüncü evre ise şirketin belirli demirbaş masrafları olarak ifade edilebilecek; donanım, yazılım, çeşitli ekipmanlar, sarf malzemesi, ofis malzemeleri gibi noktalarda destek sağlıyor. İşletmeler bu ödeneklerini de belgeleyerek, İŞKUR üzerinden temin edebiliyorlar. Bu desteğin en üst limiti ise 36.000 TL olarak aktarılıyor. Tüm destekler toplandığında 50.000 TL bir destek oluşuyor ve kendi işini kurmak isteyen engelli ya da geçici hükümlü kişiler için, ilk etapta fayda sağlayacak büyük bir tutarı işaret ediyor.




Yorumlar