Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İŞKUR 6 farklı alanda teşvik veriyor! Teşviklere kimler nasıl başvuru yapacak?

İŞKUR 6 farklı alanda teşvik veriyor! Teşviklere kimler nasıl başvuru yapılacak? İŞKUR gençlere, işsizlere, kadınlara ve işverenlere 6 farklı alanda teşvik veriyor. İŞKUR üzerinden yapılabilecek olan teşvik başvuruları nasıl yapılacak? Başvurular ne zaman sona erecek? Başvuru koşulları neler haberimizde.

Abone ol
Abone ol 07 Haziran 2019 03:13

İŞKUR 6 farklı alanda teşvik veriyor! Teşviklere kimler nasıl başvuru yapacak?

İŞKUR  gençlere, işsizlere, kadınlara ve işverenlere 6 farklı alanda teşvik veriyor. İŞKUR üzerinden yapılabilecek olan teşvik başvuruları nasıl yapılacak? Başvurular ne zaman sona erecek? Başvuru koşulları neler haberimizde.

İŞKUR üzerinden sağlanan teşviklerde, kadınlar, gençlere yönelik olarak istihdam teşvikleri sağlanabilmekte. Diğer yandan işsizlik ödeneği teşviki, asgari ücret teşviği de İŞKUR üzerinden yapılabilmekte. Buna göre başvuru koşullarına sahip olan işsizler ile işverenlere farklı süreler ile prim ücret ve vergi destekleri sağlanabilmektedir. Tüm bu teşvikler işsizlik sigortası fonundan ve hazineden finansa edilerek başvuru koşullarına sahip olan işverenlere ve kişilere verilmektedir. Teşvik başvuruları nasıl yapılıyor?

TEŞVİK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

İŞKUR'un organize ettiği ve başvuru aldığı farklı teşvikten bir tanesi kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi olanlara sağlanan 4447 sayılı kanun 10. maddesine göre teşvikler bulunuyor. Diğeri ise ilave istihdam teşviki ise aynı kanunda 19. maddede belirtilmektedir. İlave istihdam ücret teşviki İŞKUR'un sağladığı üçüncü bir destek olarak bulunuyor. İşsiz olan vatandaşları kapsayan bir diğer ise işsizlik ödeneği alanların istihdamına yönelik olan ve 4447 sayılı kanunun 50. maddesinde belirtilen ödenecek. Asgari ücret desteği almak isteyenlere yönelik olarak başvuru yapılabilecek son teşvik türüdür.

İŞKUR'un engelli vatandaşların istihdamını arttırması için işverenlere 524,47 Tl hazineden karşılanmak suretiyle güvenlik pirimi desteği veriyor. İşsizlik sigortası alan vatandaşların istihdamına yönelik verilen sosyal güvenlik prim desteği 857,06 Tl. 

Kadın, genç ve işsizlere yönelik olarak, 6 ay süreye kadar işsiz olan, özel sektör işveren olarak, 18 yaşına kadar 24-54 aya kadar, 18 ile 29 yaş aralığındaki erkeklere 12-54 ay süre ile, 29 yaş üzerindeki erkeklere ise 6 ile 30 ay süreye kadar teşvikten faydalanma süresi bulunuyor. Başvuru yapmak isteyenler İŞKUR resmi internet sayfası üzerinden, teşvikler menüsünden başvuru şartlarına ve diğer detaylara erişebilecek. 


Yorumlar