Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İş Kurmak İsteyenlere Devletten 50 Bin TL Hibe Desteği

İş kurmak isteyen gençler için İŞKUR ve devlet iş birliğiyle, iş kurma desteği olarak ifade edilebilecek hibe desteği sağlanıyor. 

Abone ol
Abone ol 04 Şubat 2019 21:06

Bu kosgeb desteği için de bazı başvuru şartları ve nitelikler gerekiyor ancak, başvurmak için temel şart kişinin genç olması, bir iş kurma fikrinin bulunması şeklinde özetlenebilir. 

İş kurma desteğinde, KOSGEB eğitimine katılan genç girişimcilere, belirli bir süre boyunca iş süreçlerinin planlanması, uygulamaya geçirilmesi, fikrin pekiştirilmesi, iş akışının yönetilmesi gibi konularda teknik eğitimler sağlanıyor. 

Bu eğitimlerden başarılı olarak ayrılan kurs katılımcılarına, KOSGEB tarafından düzenlenmiş bir hibe desteği sunuluyor. Yüzbinlerce kişi tarafından başvuru almış, hala da almaya devam eden bu kurslar, gençlere 50 bin TL' lik hibe desteğinin kapılarını aralıyor.

Başvurular İŞKUR' dan yapılıyor

İŞKUR üzerinden başvuruları alınan 50 bin tl destek için, adayların başvuruları alınmaya devam etmektedir. Hala genç girişimciler tarafından bu imkana başvurular gerçekleştirilmektedir. 

Üstelik İŞKUR tarafından sağlanan destek bu kadarla da sınırlı değil. KOSGEB desteğinden faydalanarak işini kurmuş, mevcuttaki işini ileriye taşımak, istihdamı arttırmaya veya ülke ekonomisine katkı sağlayabileceğini düşündüğü çalışmaları olan işletmelere, 100 bin TL' ye kaar kosgeb kredisi de sağlanıyor. 

Tüm bu destekler ve kredilerden yararlanabilmek için İŞKUR üzerinden müracaatların yapılması gerekiyor. Bu desteklerden faydalanmak isteyen genç girişimciler, iş kurma fikirleriyle alakalı iş planlarını hazırlayıp; İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerine giderek başvurularını gerçekleştirebilirler. 

Eğitimlere katılmalarının ardından, genç girişimciler başarılı olmaları halinde 50 bin TL destek alarak şahıs şirketlerini kurma ve bu sırada ihtiyaç olabilecek maddi kaynağı karşılayabilme imkanı bulacaklardır.


Yorumlar