Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İçişleri Bakanlığı KPSS'Lİ/KPSS'SİZ Olarak 30 Bin 187 Emniyet Personel Alımı Gerçekleştirecek

İçişleri Bakanı Soylu, Güvenlik Güçleri kadro yapısını daha çok güçlendirileceğini söylemişti. Bu kapsamda kurumların personel alımı tekrardan yapılcağını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 19 Mart 2019 14:57

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne personel alımı gerçekleştirecek.

Bu alımlarda Jandarma Genel Komutanlığı askeri personel alımı yapacağını duyurdu ve 22 bin sözleşmeli uzman erbaş alım ilanı yayımlamdı.

Emniyet personeli kapsamında alımı yapacak diğer kurum olan EGM ise il, ilçe ve bazı köylerde görevlendirmek üzere 8 bin 187 Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapacak.

EGM 8 BİN 187 BEKÇİ ALIM İLANI

Polis Akademisi Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak olan alımlara dair başvuru kılavuzunu yayımladı.

Başvuru şartları ve başvuru nasıl yapılacağı yer aldığı bu kılavuzda il ve ilçe merkezlerine 8 bin bekçi alımı olacağı köylere ise 187 bekçi alımı yapılacağı açıklandı.

Bekçi Alımı Başvuru Koşulları

Bekçi alımlarında adaylardan talep edilen koşullar; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az 167 cm boyunda olmak, Beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak.

Başvuru yaptığı İL sınırları içerisinde EN AZ BİR YILDIR ikamet ediyor olmak, En az lise mezunu olmak, Askerlik ödevini bitirmiş olmak,Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış (18/03/2001 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (18/03/1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak.

22 BİN JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIM İLANI

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Jandama Genel Komutanlığı hem KPSS puan sıralaması esasına göre Asayiş ve Komando sınıfı Uzman Erbaş alımı yapacak.

Alımlara 40 bin aday çağrılacak. Bu adaylardan 20 bini KPSS puan sıralaması esasına göre, 20 bini ise KPSS puan şartı olmadan çağrılacak.

Genel Başvuru Koşulları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak, Nüfus kaydına göre 04 Nisan 2019 tarihi itibarıyla yirmi (20) yaşından gün almış olmak ve yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş olmak En az lise ve dengi okul mezunu olmak, Seçme sınavlarını başarı ile geçmek, sevk edildikleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı ve Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine uygun olarak “Komando Uzman Erbaş Olur veya Uzman Erbaş Olur ” kayıtlı sağlık raporu almış olmak, En az 164 cm ve en fazla 210 cm boyunda olmak ve Askeri öğrencilikle ilişiği kesilmemiş olmak.


Yorumlar