Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İçişleri Bakanlığı 2019 Yılı İçerisinde 8 Bin Bekçi Alımı Gerçekleştirecek

Başvuru Şartları Ne Olacak? Geçtiğimiz yıllar içerisinde yeniden başlayan bekçi alımları ile birlikte pek çok gencimiz istihdam alanı buldu. 

Abone ol
Abone ol 18 Şubat 2019 16:09

2019 yılında da İçişleri Bakanlığı tarafından 8 bin bekçi alımı yapılması bekleniyor. Alımlar için başvuru şartları ve ilan yayınlanmasa da geçtiğimiz yıllar ile aynı şartların geçerli olması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıllara ait ilan şartları incelendiğinde lise mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve askerlik ile ilişiği bulunmamak şartları yer almaktadır. 

18 Yaşını doldurmuş adaylar başvuru yapabilirken 31 yaşından gün almayanlar da başvuru yapabilecektir. Memuriyete engel bir durumu olan adayların başvuruları kabul edilmeyecek ve kamu haklarından mahrum olanlar da bekçi olamayacaktır.

Bu sınırların dışında olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Adaylara ayrıca sağlık kontrolü ve güvenlik soruşturması da yapılacaktır.

Soruşturma ya da sağlık kontrolleri neticesinde herhangi bir engeli bulunduğu tespit edilen kişiler diğer tüm şartları sağlasalar dahi atanamayacaktır. İlanın ne zaman yayınlanacağı henüz bilinmiyor.

Konu ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından duyuru yayınlanacaktır. Böylelikle bekçi olmak isteyen kişiler hayallerine bir adım daha yaklaşmış olacaktır.


Yorumlar