Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

İçişleri Bakanlığı 1.200 Memur Alımı Yapacak: Başvurular ne Zaman Başlıyor?

İçişleri Bakanlığı 1.200 memur alımında süreç başlıyor. Adaylar 21 Şubat’ta başlayacak ilana son olarak 26 Şubat 2019 tarihi bitimine kadar yapabilecekler. 

Abone ol
Abone ol 21 Şubat 2019 10:22

İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı ilana göre farklı kadrolara toplam 1.200 sözleşmeli personel alımı başvuruları başlıyor. Bu personeller mühendis,  şehir plancısı, arşiv uzmanı, büro personeli ve harita teknikeri kadrolarında istihdam edilecektir.

Başvuru Şartları; İlan edilen her bir kadro için özel başvuru şartları bulunuyor. Ancak tüm kadrolar için ortak olan genel başvuru şartları da bulunuyor. 

Buna göre başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve aynı zamanda kamu haklarından mahrum olmamaları gerekmektedir. Bununla birlikte 35 yaşını doldurmayan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekken her bir eğitim seviyesine göre KPSS’nin ilgili puan türünden en az 60 puan ve üzeri alınması gereklidir. Böylelikle yapılacak olan sıralamaya giren adaylar sözlü sınav için çağrılacaktır.

Başvurular 26 Şubat 2019 tarihinde son bulacak olup adaylar sadece bir kadro için başvuruda bulunabilecektir. Dolayısıyla farklı kadroların şartlarını sağlasalar bile sadece bir başvurularının kabul edileceğini de ifade etmek gerekir. 

Tüm aşamaları başarılı bir şekilde geçen memur adayları sonradan güvenlik soruşturmasına tabi tutulacaktır. Soruşturma neticesinde herhangi bir sorunu bulunmayan adayların ataması gerçekleştirilecek. 

Adayların adresine herhangi bir tebligat yapılmayacağı için internet sitesi üzerinden yayınlanacak olan duyurunun yakından takip edilmesinde fayda bulunuyor.

Adaylar Bakanlık adresli internet sitesinde yer alan lisans mezunları için “2019 yılı 4/B Sözleşmeli Personel Lisans Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, ön lisans mezunları için “2019 yılı 4/B Sözleşmeli Personel Ön Lisans Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na, mesleki ve teknik lise mezunları için “2019 yılı 4/B Sözleşmeli Personel Mesleki ve Teknik Lise Giriş (Sözlü) Sınavı İş Talep Formu”na KPSS (B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek, 21-26 Şubat 2019 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.

İçişleri Bakanlığı 1.200 memur alımı kılavuzu için tıklayın




Yorumlar