Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

HSYK: Kamu Personel Alımı Gerçekleştirecek

Kamu personeli alımı HSYK yapacak. Alım hakkında detay olarak başvuru süresi, şekli zamanı, maaşları ve şartları nasıl yapılacak. 

Abone ol
Abone ol 17 Şubat 2019 18:40

Hakimler ve Savcılar Kurulu Kadrolu Sürekli İşçi Alımı yapılacağı yayımlandı. KPSS şartsız ve 2 unvanda KPSS 60 puanlı alım yapılıyor.

Temizlik Görevlisi ve Peyzaj Bahçıvanı pozisyonunda istihdam edilecek işçilerine 2019 yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirlenen bir günlük normal çalışma karşılığı belirlenen asgari ücretin %4’ü (günlük brüt 88,69 seksen sekiz lira altmış dokuz kuruş)

Şoför (Yolcu Taşıma), Sıhhi Tesisatçı/Isıtma Ve Sıhhi Tesisatçı, Elektrikçi (Genel), Mobilyacı ve Bilgisayar Teknisyeni pozisyonlarında istihdam edilecek işçilere 2019 yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonunca belirlenen bir günlük normal çalışma karşılığı belirlenen asgari ücretin %30’u (günlük brüt 110,86 yüz on lira seksen altı kuruş), oranında artırılmış olarak ödenecektir.

Hakimler ve Savcılar Kurumuna 45 sürekli ve kadrolu işçi alımı yayınladı. Alım meslek olarak yapılacak olup en az ilkokul mezunu adaylar başvuru yapabiliyor. Alımda meslek durumuna göre KPSS şartsız ve KPSS 60 puanla gerçekleşecektir. Kamu personeli alımı ve memur alımı olarak şartlar kadrolu olarak ilan ediliyor.

Temizlik görevlisi 21 en az ilkokul mezunu ve 18 ile 35 yaş aralığında olması gerekmektedir. KPSS şartı yok.

Sıhhi tesisatçı 1 kişi Meslek liselerinin; sıhhi tesisat,ısıtma ve sıhhi tesisat, tesisat teknolojisi, tesisat teknolojisi (ısıtma ve doğalgaz), tesisat teknolojisi( ısıtma doğalgaz iç tesisatçılığı), tesisat teknolojisi ( ısıtma- doğalgaz sebeke tesisatçılığı) bölümlerinden mezun olmak. 

Meslek Yüksekokulların; Sıhhi Tesisat, Sıhhi Tesisat ve Doğalgaz, Doğalgaz Isıtma ve Sıhhi Tesisat Teknolojisi bölümlerinin birinden mezun olmak. KPSS aranmıyor.

Elektrikçi 1 kişi Meslek liselerinin; elektrik, bobinajcılık, elektrik- elektronik, elektirik-elektronik teknolojisi, otomatik kumanda, elektrikcilik, elektrik tesisatcılığı, elekromekanik taşıyıcılar, endüstüriel elektronik, elektronik bölümlerinden birinden mezun olmak. 

Meslek Yüksekokulların; Elektrik, Elektrik Teknolojisi, Elektrik-Elektronik, Elektrik- Elektronik Teknikerliği bölümlerinin birinden mezun olmak. KPSS’siz alım yapılacak.

Şoför 15 kişi 25 yaş ile 35 yaş aralığında olması gerekmektedir. Herhangi bir ön lisans mezunu olmak. En az B sınıfı (manuel vites) sürücü belgesine başvuru tarihi itibarıyla 3 yıldan fazla süredir sahip olmak. Psikoteknik değerlendirme belgesine sahip olmak. KPSS 60 puan aranıyor.

Mobilyacı 1 kişi Meslek Liselerinin; mobilya ve dekorosyan, ahşap teknolojisi, ağaç işleri, mobilyacılık, iç mekan tasarımı bölümlerinden mezun olmak. Meslek Yüksek Okulların; Mobilya ve Dekorasyon bölümlerinden mezun olmak. KPSS yok.

Bahçıvan 1 kişi Meslek liselerinin; peyzaj bölümü mezunu olmak veya lise mezunu olmanın yanında bahçecilik/çicek düzenlemeciliği dalında ustalık veya kalfalık belgesine sahip olmak. Meslek Yüksekokulların; Peyzaj ve Süs Bitkileri bölümünden mezun olmak. KPSS olmadan alım yapılacak.

Bilgisayar teknolojisi teknikeri 5 kişi Meslek Yüksekokulların; Bilgisayar ve enformasyon sistemleri, bilgisayar donanımı, bilişim sistemleri ve teknolojileri, bilgisayar teknolojileri ve yönetimi, bilgisayar teknolojisi, bilgisayar teknolojileri ve bilişim sistemleri, muhabere ve elektronik bilgi sistemleri programlarının birinden mezun olmak. En az KPSS 60 puan şartlı alım olacaktır.

Başvuru 18 Şubat 2019’da 22 Şubat 2019 başvuru bitiş tarihi olarak verilmiştir.

HSYK kadro dağılımı için tıklayın

İlan şartları için tıklayın


Yorumlar