Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Her Okula Bir Sağlık Personeli Görevlendirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında ortaklaşa yapılan çalışma ile her okula bir sağlık personeli görevlendirilecek. 

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2018 20:55

Anında Müdahale Yapılacak Okullarda yapılan kazalarda sağlık görevlilerinin okullara intikal etmesine kadar geçen zamanda can kayıpları yaşanabilmektedir. Basit müdahale teknikleri ile can kayıpları önlenebilecek ya da en aza indirgenecektir. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında ortak bir çalışma başlatıldı. 

Bu çalışma kapsamında her bir okula sağlık personeli verilecek. Bu personelin doktor olmayacağı ancak bir sağlık personeli olacağı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından söylendi.

Okullarda görevlendirilecek sağlık personelleri aynı zamanda okula ambulansın en hızlı şekilde gelmesi için yönlendirme de yapacak. Böylelikle yaşanabilecek her türlü aksilik biran evvel giderilecektir. 

Sağlık Çalışanlarına Şiddet Kabul Edilemez Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına şiddeti de tasvip etmediklerini dile getirdi. Bu konuda yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini bunun yeterli olmayacağını da söyledi. 

Buna ek olarak hasta ve hekimlerin bilinçlendirilmesi gerektiği bu sayede kalıcı çözümlerin bulunabileceğini belirtti. Ayrıca şiddet uygulayanların karakoldan serbest bırakılmamaları gerektiği de Bakan Koca tarafından dile getirildi. 

En azından savcılık tarafından ifade alınması gerektiğini ve gerekirse de tutuklu yargılamanın devreye sokulması gerektiğini ifade etti. 

Aksi takdirde bu suçu işleme niyeti olan kişilerde herhangi bir caydırıcı etki oluşmamaktadır.


Yorumlar