Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Hangi Kadrolarda Alım Yapılacak?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan duyuruya göre Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında binlerce memur personel alımı yapılacak. 

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2018 21:09

Buna göre alımlar en az ilköğretim mezunu olmak üzere, Lise, Ön lisans ve Lisans mezunları için geçerli olacak. Adaylar yerleştirme işlemleri 03 Aralık 2018 tarihinde başlamış olup en geç 14 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler kanunu Kapsamında Devlet Korumasına alınmış devlet desteği ile yetiştirilmiş kişilerin tercih edebileceği bu kadrolar içni tercih işlemlerinde son günlere gelindi. 

Yayımlanan kılavuza göre, İlköğretim mezunu Hizmetli alınacak. Lise düzeyinde, Teknisyen, Hemşire ;işçi ve Memur alınacak. Ön Lisans Düzeyinde Memur, Tekniker, Yönetim Görevlisi pozisyonlarında alım yapılacak. Lisans düzeyinde ise, Avukat, Fizyoterapist, Öğretmen, tercüman, Mühendis, Antrenör, İşçi, Eczacı, Ebe, Diş Hemiki, istatikçi gibi pozisyonlara alım yapılacak.

Devlet personel başkanlığı tarafından yapılacak toplam kadro sayısı 3 bin 274 kişdir. Bunların 1682 si Lise Düzeyindekilere, İlköğretim Düzeyi için 1057, Lisans düzeyi için, 264 ve ÖnLisans düzeyi için 271 kişi alınacak.

TERCİH İŞLEMLERİ

Sosyal Hizmetler kanunu kapsamında istihdam edilecekler için 2018 tercih kılavuzuna tercihler 03 Aralık 2018 tarihi itibari ile başladı ve en geç 14 Aralık 2018 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gerekmektedir. 

Adaylar tercih işlemlerini www.turkiye.gov.tr  internet adresinden yapabileceklerdir.


Yorumlar