Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

GSB Noter Kura Sorgulaması: Hangi Sınav ne Şartlarda Olacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı GSB noter kura sonuç sorgula yerine nasıl ulaşabilirim gibi sorularla adaylar meraklı arayış içerisindeler. 

Abone ol
Abone ol 27 Şubat 2019 14:29

Noter kurasında ismi çıkan aday hangi sınavlara ne şartlarda alınacak. Adaylara liste haricinde her hangi bir tebliğ yapılmıyor.

Sınavda İsmi çıkan bir kişi hangi sınavlara nasıl alınacak.

Sözlü sınavda adaylara genel kültür (25 puan), genel yetenek (25 puan) ve mesleki bilgi ve becerilerine dair (50 puan) konularda sorular yöneltilecek.

Adaylar genel kültür ve genel yetenek alanında rastgele seçtikleri kapalı zarflardaki sorulara yazılı cevap verecek.

Mesleki bilgi, beceri ve görevlerine dair konularda ise adayların yetkinliklerini ölçmeye yönelik eğitim düzeylerine uygun değerlendirme esas alınacak.

Sözlü sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 70 puan alınması gerekiyor.

Başvuru ve işlemler sırasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek.

Ayrıca bu kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu'nun ilgili hükümleri gereği Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

Sınavda başarılı olup da işe başlamayanlar ile deneme süresi içinde işten ayrılanların yerine, yedek listenin ilk sırasındaki kişiden başlamak suretiyle yerleştirme yapılacak. Kamu personeli Alımı gibi bir çok haklara sahip olacaklar.

Başvuru sahipleri arasından kura ile açık iş sayısının 4 katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecek. Belirlenen adaylar Bakanlığın internet sitesinden ilan edilecek.


Yorumlar