Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Genelkurmay Başkanlığı Yayınladığı İlan İle Sözleşmeli 51 Kamu Personel Alımı Yapılacak

Genelkurmay Başkanlığı 2019 yılı 51 kamu personel alımı yapacağını ilan edip başvuru toplamaya başladı. 

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2019 15:08

Sözleşmeli personel temini faaliyet temini içerisinde verilmiştir. Başvurular başlamış olup 29 Mart 2019 tarihi bitimine kadar başvuru yapılabilir. Askeri alımlar olarak memur alımı kategori olarak ilan edilmiştir.

Uzman 10 kişi için; Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat veya Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkiler lisans programlarının birinden mezun olmak.

Uzman 22 kişi için; Uluslararası İlişkiler, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği, Küresel ve Uluslararası İlişkiler, Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Toplumsal ve Siyasal Bilimler lisans programlarının birinden mezun olmak.

Uzman 6 kişi için; Maliye, Muhasebe veya Maliye-Muhasebe lisans programlarının birinden mezun olmak.

Uzman 2 kişi için; Gazetecilik, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler, Basım ve Yayımcılık, Basın ve Yayın lisans programlarının birinden mezun olmak.

Uzman 8 kişi için; Hukuk lisans programından mezun olmak.

Uzman 1 kişi için; Mütercim-Tercümanlık (Arapça) lisans programından mezun olmak.

Uzman 1 kişi için; Mütercim-Tercümanlık (İngilizce), Çeviribilim (İngilizce), Mütercim-Tercümanlık (İngilizce-Fransızca), Mütercim-Tercümanlık (İng-Fra- Türkçe), Mütercim-Tercümanlık (Türkçe-Almanca-İngilizce) lisans programlarının birinden mezun olmak.

Uzman 1 kişi için; Mütercim-Tercümanlık (Almanca), Çeviribilim (Almanca) veya Mütercim-Tercümanlık (Türkçe- Almanca-İngilizce) lisans programlarının birinden mezun olmak.

Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, (Bedelli askerliğe müracaat eden adaylar başvuru yapabilir.) 

Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak. 30 yaşını bitirmemiş olmak. (01 Ocak 1989 sonrası doğumlu olmak)

Başvurular Genel Ağ internet adreslerinden 27 Şubat 2019 ile 29 Mart 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Genel Ağ haricinde yapılan başvurular (Dilekçe, mektup vb. yöntemlerle) kabul edilmeyecek ve bu dilekçelere cevap verilmeyecektir. 

Başvurusu kabul edilen ve her unvan için belirlenecek aday sayısı ve adayların isim listesi bilahare MSB internet adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır.

Adaylar aşağıda açıklanan Başvuru talimatını iyice okuyup anladıktan sonra MSB personel temin sitesine girerek E-devlet şifresi ile başvuru ekranını açacaktır. 

Ardından başvuru sihirbazını kullanarak ilerleyip, tüm aşamaları tamamlayarak Tercih Yap ekranına yönlendirilecek buradan ilgili Alımı tıklayarak tercih yapacaktır. 

Tercih işlemini tamamladıktan sonra Tercihlerimi Göster butonuna tıklayarak tercihlerini kontrol edecektir. Tercihlerim sayfasında yer alan tercihler adayın kayıtlı tercihleri olup ayrıca bir kaydetme işlemi yapmayacaktır.

Genelkurmay Başkanlığı kamu personeli alımı kılavuzu için tıklayın


Yorumlar