Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına: 6 Kamu Personel Alımı Yapılacak

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı 6 kamu personel alımı (sözleşmeli bilişim personel alımı) yapılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamaya göre 6 kişi Sözleşmeli Bilişim personel olarak istihdam edileceği açıklandı.

Abone ol
Abone ol 28 Şubat 2019 13:38

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Kamu Kurum ve Kuruluşları Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına Dair Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik"in 8 inci maddesi uyarınca Sözleşmeli Bilişim Personeli pozisyonunda istihdam edilmek ve tam zamanlı çalıştırılmak üzere Sözlü sınavla toplam (6) personel alınacağı bildirildi.

Başvuracak adaylarda aranan şartlar: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşıması, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması, mühendislik bölümlerinden, fen- edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olması gerekmekte.

Ayrıca ÖSYM tarafından 2017 ve 2018 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavına (KPSS) ait KPSS P3 puanı ile yabancı dil puanını, genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, sınava katılma şartlarını taşıyan ve usulüne uygun olarak başvuranlar arasından yapılacak sözlü sınavla sözleşmeli bilişim personeli pozisyonu için aday giriş sınavına alınacak.

Başvuru yeri ve şekli: 25 Mart 2019 tarihinde başlayıp 05 Nisan 2019 tarihinde saat 16:00’da sona erecek. Adaylar İstenilen Belgeler bölümünde belirtilen belgelerle ile birlikte şahsen veya posta yoluyla T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’na başvurmaları gerekmekte.

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanlığı kamu personeli alımı kılavuzu için tıklayın


Yorumlar