Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

En Az Lise Mezunu: 10 Bin Bekçi Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne toplamda 10 bin tahsisi yapıldı. Adaylar araştırmaya başladı. 

Abone ol
Abone ol 27 Kasım 2018 12:45

Şartları, maaşları ve başvuru şekilleri nasıl yapılıyor. Başvuru Şartları; Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak, boy ve kilo endeksinin 18 ile 27 arasında olması da istenen şartlardandır. 

Adayların en az 167 cm boyunda olmaları gerekmektedir. 18 ile 31 yaş arası kişilerin başvuru yapabileceği bekçilik için en az lise mezunu olmak da yeterlidir. 

Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ediyor olması gerekmektedir. Şartlar Polis Akademisi Başkanlığı internet sayfasından duyurulacaktır. 

Maaş durumu lise ve dengi okullardan mezun olmuş kişilerin maaşları 3.065 lira civarındadır. 

Ön lisans mezunu olanlarda bu rakam 3.071 liraya çıkarken lisans mezunlarında 3.117 liraya ulaşmaktadır. Üstelik bu rakamlara tayin bedeli ve asgari geçim indirimi dahil edilmemiştir. 

Dahil edildiği zaman alınacak ücret artacaktır. 

Başvuru E-devlet aracılığıyla yapılacaktır. Adaylar E-devlet şifresine sahip değillerse en yakın PTT şubesinden şifre edinebilmeleri mümkündür.

Ön başvuruları yaparken sınav ücretinin de yatırılması gerekiyor. Aksi takdirde başvuru işlemleri tamamlanmamış olacak ve adaylar sınava giremeyeceklerdir.

Başvurular yapıldıktan sonra adaylar Polis Akademisi internet sayfasında belirtilen tarihlerde yazılı sınava gireceklerdir. 

Bu sınavdan da başarılı bir şekilde geçenler beden ve mülakat sınavlarına gireceklerdir. Adaylar Başvuru için ilan bekleniyor.


Yorumlar