Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

En Az İlkokul Mezunu Askeri Personel Alımı Yapılacak Acele Edin

Askeri personel alımı ilanlarına başvuru yaparak komutanlıklarda görev yapmak isteyen adaylar için başvuru alınmaya başlandı.

Abone ol
Abone ol 09 Mayıs 2019 21:00

Adaylar başvurularda geç kalmaz ve şartları tutuyor ise bu ilana başvuru yapabilecektir. Askeri alımlar en az ilkokul mezunu adaylar başvuru yapabiliyor.

Ayrıca görev yaparken askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılıyor. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bin 640 sözleşmeli er alımı yapıyor.

Alımlara başvurular on-line olarak yapılıyor. Komutanlık alımlarına hangi adaylar kaç yaş aralığında başvuru yapabiliyor.

Adaylar en az ilköğretim mezunu olması, Askerlik hizmetine başlamadan sözleşmeli erliğe kabul edilenlerin sevkleri; Askerlik yükümlülüğünü daha önce tamamlamamış olanların, askerlik yükümlülüklerine dair olarak ilgili mevzuatta belirtilen şartlara uygun olarak, ön sözleşme imzalandığı tarihten itibaren ay olarak geçirdiği sürelerin üçte biri askerlik hizmetinden sayılır.

Sadece erkek adaylar başvuru yapabilir.

Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı senenin Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 tarihi ve sonrasında doğanlar)

Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1994 tarihi ile 31 Aralık 1999 tarihleri arasında doğanlar) başvuru yapabiliyor.


Yorumlar