Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Son Durum ne?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkında sürecin sonlandırıldığı gündeme getirilmiş ve konunun kapandığı aktarılmıştı. 

Abone ol
Abone ol 07 Kasım 2018 14:30

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamalarda EYT konusunun tamamen kapandığı dile getirilse de EYT hakkında umut ışığı bekleyenlere müjdeli haber muhalefetten geldi. 

Muhalefetin meclis gündemine EYT konusunu yeniden taşıyacağı ve burada adımların atılabilmesi için destekçi olacakları bilgisi verildi. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, EYT hakkındaki sayıların Başkan Erdoğan'a hatalı olarak aktarıldığını söyleyerek, buradaki EYT mağduru sayısının 700 bin olmadığını ve bunun çok daha altında bir rakam olduğunu söyledi.

Açıklamasında EYT konusunun hükümete bir yük olarak karşılanmasının yanlış olduğunu, senelerden beridir süre gelen düzenlemelerle bu kişilerin mağdur edildiğini söyledi. Açıklamasında EYT konusundaki yasanın çıkarılacağı yönde umutlarının olduğunu da söyledi.

Kritik zaman TBMM' de önümüzdeki hafta konuşulacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önümüzdeki hafta toplanacak ve EYT hakkındaki kritik zaman burada konuşulacak. Tüm bakanlıkların bütçelerinin de konuşulacağı bu toplantıda EYT hakkında olumlu bir karar çıkması bekleniyor.


Yorumlar