Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

EGM’ye Yeni Birim Kuruluyor: Polis ve Sivil Memur Alımı

İçişleri Bakanı Soylu tarafından yapılan önceki gün yapılan açıklamada EGM bünyesine kurulacak yeni birimden bahsetti ve burada çalışacak toplam personel sayısına dikkat çekti. 

Abone ol
Abone ol 16 Kasım 2018 16:59

PÖH ve polis alımlarına yönelik alımın yapılması beklenirken, İçişleri Bakanı Soylu yeni bir polis alımının daha kapılarını araladı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni kurulacak birimlere değinen ve bu birimlerin görev alanından bahseden Soylu, müjdeli haberi kamuoyuna açıkladı.

Açıklamasında İçişleri Bakanı Soylu 650 polis merkez amirliğinde " Güven Masası " olarak belirtilen yeni birimlerin kurulacağını ifade ederek, kararın verildiğini söyledi. Haberi izleyenler ve dinleyenlerin dikkatinden kaçmayan açıklamalar dahilinde yeni birimlerden doğan olası personel ihtiyaçları gündeme geldi.

Bakan açıklamasında personel sayısının arttırılması gerektiğini söylemişti

Daha evel açıklamalarında Soylu personel sayısında artış yaşanacağını, güvenlik güçlerin sayısı şuanki haliyle yetersiz olduğunu ve yeni alımların yapılacağını aktarmıştı. 

Bu açıklamalarından sonra gündeme PÖH ve polis alımları yansımış, binlerce aday tarafından merakla beklenmeye başlamıştı. Dün itibariyle gerçekleştirdiği açıklamasında yeni birimlerin açılacağı bilgisini de söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, olası bir sivil memur ve polis alımının daha kapılarını aralamış durumda. 

Personel eksikliğinin göz önünde bulundurularak yeni alımların yapılacağı yönünde birçok kişi tarafından yorumlamalar yapıldı. Şubat 2019 itibariyle bu birimlerin çalışmaya başlayacağı bilgisini veren İçişleri Bakanı Soylu, binlerce adayın ilgisini toplamış durumda.


Yorumlar