Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

DSİ 995 Memur Alımı Yapması Bekleniyor

DSİ 995 Memur Alımı Bekleniyor. Altyapı Hazır, Alım İçin Ne Bekleniyor? 2018 Nisan ve Kasım aylarında Devlet Su İşleri Başkanlığına personel alımı için yönetmelik değişiklikleri yapılarak kontenjan açılmıştı.

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2019 14:26

28 Nisan 2018 tarihinde Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik yapılarak 995 memur alımı için kadro ihdas edilmişti.

7 Kasım 2018 tarihinde Personel Alımı Yönetmelik Değişikliği Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne açıktan personel alımını sağlayacak yönetmelik yayınlanmıştı. İlk kez açıktan atama yapılacağı için yönetmelikle sınav ve atama usulleri belirlenmişti.

Bu gelişmelerle 995 personel alımı için gerekli olan altyapı hızlanarak, sıra alım yapmaya gelmişti. Ancak 2019 yılına gelinmiş olmasına rağmen hala ilan yayımlanmadı. Özellikle mühendislik bölümlerinden mezun olan adaylar bu alımdan oldukça umutlular.

Elektrik Elektronik Mühendisleri Kadro İstiyor

DSİ tarafından yapılacak olan altında elektrik elektronik mühendisleri çok sayıda kadro açılmasını istiyor. 2016-2018 bandında bu mühendisler için DSİ yalnızca 13 kadro açmıştır. 

DSİ tarafından yapılacak olan 995 memur alımında mühendisler için yüksek sayıda kadro açılması isteniyor. Son yıllarda mühendislik mezunlarının sayısında yaşanan artış ile mezunlar işsiz kalmakla karşı karşıyalar.


Yorumlar