Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

DSİ: 45 Kamu Personeli Alımı Yapacak

DSİ 45 kamu personel alımı için şartlar nelerdir. Merkezi atama kapsamında alınacaklar hangi şehirlere yapılacak. Ön lisans ve lisans mezunu adaylar başvuru yapabiliyor.

Abone ol
Abone ol 19 Aralık 2018 18:42

DSİ bünyesinde gerçekleştirilecek istihdamlar için yapılacak başvurularda KPSS 2018/2 tercih kılavuzunda KİT’lerle ilgili hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.

DSİ bünyesinde yapılacak alımlar için mezuniyet kontenjanları ise şu şekilde yer alıyor; Lisans mezunu 35 memur alımı, Ön lisans mezunu 10 kadrolu memur alımı kontenjanı tahsis edilmiştir.

DSİ bünyesinde kamu personeli alımı yapılacak branşlar; Ön lisans mezunları arasında ise sadece memur branşından alım gerçekleştirileceği açıklanmıştır. Lisans mezunları ise mimar, memur ve mühendis kadrolarında başvuru yapma hakkına sahiptirler.

Kamu personeli alımı genel başvuru şartları başvuru kılavuzunda ise şu şekilde yer alıyor; Türk vatandaşı olmak şartı en öncelikli şartlar arasında yer alıyor. 

Kamu haklarından hiçbir suretle mahrum kalmamış olmak, güvenlik soruşturması veya arşiv araştırması yapılması diğer önemli şartlar arasında yer alıyor.

KPSS’ye girerek Lisans ya da Ön lisans puan türlerinden birine sahip olmak ile birlikte alınacak branşlar ile istenilen ilgili özel niteliklere sahip olmak gerekiyor. Bu anlamda adaylar hakkı olmamalarına rağmen başvuru yapmaları halinde başvuruları dikkate alınmayacaktır.

Başvuruda bulunacak adaylar için Askerlik ile ilgili olarak ise 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartına sahip olmaları doğrultusunda karar veriliyor. Bu hüküm gereğinde askerde bulunan adaylar da tercih yapmaları konusunda yasla herhangi bir engel bulunmuyor.

Başvuracak adaylar ÖSYM üzerinden 2018/2 merkezi atama kapsamında İnternet ortamında tercih yapacaktır.


Yorumlar