Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

DPB 4 Bin Kamu Görevlisi Alımı Gerçekleştirecek

Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurumlarında verimli çalışmanın sağlanması için harekete geçildi.

Abone ol
Abone ol 21 Mart 2019 18:31

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesi ile idari yapıda ve bürokraside bazı değişiklik yapılmaya gidildi.

Bunun sonucu olarak bazı kurumlarda ihtiyaç fazlası personel açığa çıkarken, bazı kurumlarda ise personel ihtiyacı doğdu.

Şu anda 4 bin ihtiyaç fazlası personel bulunmaktadır. Bu kişilerin yeni görevlerine nakledilmesi için DPB tarafından çalışmalar hızlı bir şekilde başlatıldı.

Kurumlar ihtiyaç fazlası personel sayısını DPB’na bildiriyor ve bu personeller başka kurumlara aktarılmasını talep ediyor.

DPB ise özelleştirme kapsamında bulunan kuruluşlar ve bağlı ortaklıklar dışındaki diğer kamu kurum ve kuruluşlarına personel teklifinde bulunuyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları gözetilerek atama teklifleri oluşturuluyor.

İl Tercihlerine Uygun Atama Yapılacak; Diğer taraftan ise atanacak olan personellerin il tercihlerine bakılarak yerleştirmeler yapılıyor.

Öğrenim durumuna bakılarak görevde yükselme imkanı olanlar için üst kadrolar teklif edilmeyecek ve kendilerinin yükselmesi beklenmiş olacak.

Şef ve süt kadrolar için de öğrenim seviyesine göre teklif yapılacak. Eğer atama teklif edilen yerde boş kadro yoksa merkezden taşraya atamalar da yapılabilecek.

Şu anda 2 bin 355 kişi ihtiyaç fazlası olarak çalışırken, bin 628 kişi de teklifte bekletiliyor. Bu kişiler için DPB gerekli atamaları sağlayacak.


Yorumlar