Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi: 387 Kamu Personel Alımı Gerçekleştirecek

Büyükşehir Belediye Başkanlığı Trafik memuru, bilet satış memuru, zabıta, itfaiye eri, mühendis, memur, muhasebeci, tercüman, şoför, ambar memuru, bilgisayar işletmeni, evlendirme memuru, gişe memuru, veteriner ve laborant alımı yapıyor. KPSS 60 puan ile memur alımı başvuruları yapılıyor.

Abone ol
Abone ol 26 Şubat 2019 21:12

Başvuru şekli; İş Talep Formu. KPSS sonuç belgesinin ÖSYM’nin sitesinden alınan Doğrulama Kodlu Bilgisayar Çıktısı. Nüfus cüzdanı veya Kimlik Kartı fotokopisi. 

Diploma veya Mezuniyet Belgesi aslı veya noter onaylı sureti. Yabancı okul mezunları için denklik belgesinin aslı veya noter onaylı sureti. 2 adet yeni çekilmiş vesikalık fotoğraf.

Erkek adayların askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olduğuna dair beyanı. Görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumu olmadığına dair beyanı. İstenilen kadrolar için M.E.B.' den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası veya mezun olduğu okulda bilgisayar dersi gördüğüne dair transkript belgesi.

İstenilen kadrolar için sürücü belgesinin aslı veya noter onaylı sureti. İstenilen kadro için son beş yıl içerisinde YDS İngilizce sınavından en az (B2) seviyesinde puan almış olduğuna dair sonuç belgesi. İstenilen kadrolar için Avukatlık ruhsatı fotokopisi ve Hangi kadroya başvuru yaptığına dair dilekçe ile başvuru yapılması gerekmekte.

İlan edilen unvanlar için son olarak mezun olunan okul itibarıyla öğrenim şartını taşımak ve bu öğrenimle ilgili olarak Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) alım yapılacak unvanların karsısındaki puan türlerinden, belirtilen asgari KPSS puanını almış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak.

657 sayılı Kanunun 48' inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 13/A maddesi ve Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 15/A maddesindeki özel şartlara göre, Zabıta Memuru ve İtfaiye eri kadrolarına başvuru yapılabilmesi için; tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, bayanlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden çok olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan çok fark olmaması ve sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak.

Boy ve kilo tespitleri belediyemizce yapılacak. İtfaiye eri kadrolarına atanacaklar için sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları. 

İtfaiye eri, zabıta memuru, belediye trafik memuru ve şoför kadrolarına atanacaklar için ihtiyaca göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmak.

Adaylar 06 Mart 2019 Çarşamba günü saat 17.00’a kadar (saat 09:00 ile 17:00 arasında) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Kültür Kongre Merkezi Hizmet Binasına (Yenişehir İstasyon Caddesi no:65) teslim etmeleri gerekmekte. 

İtfaiye eri ve zabıta memuru kadroları için başvurular şahsen yapılacak. Diğer memur kadrolarına başvurular şahsen veya iadeli taahhütlü posta ile yapılabilir.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 387 Kamu personeli alımı kılavuzu için tıklayın


Yorumlar