Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Diyanet İşleri Başkanlığına Memur Alımı Yapılacak

Kamuya ve bağlı kuruluşlara yönelik memur alım süreçleri devam ediyor. İlgili memur alımına başvurular, tercih usulüyle gerçekleştirilecektir. 

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2018 19:52

Adayların ilgili eğitim düzeyleri üzerinden tercihlerini yapmaları ve bu tercih sürecinden sonra da kuraya kalmaları gerekecektir. 

Kura çekimleri tercih sürecin ardından noter huzurunda gerçekleşecek kura ile nihayete kavuşturulacaktır. Yayımlanan bu ilana tercih yapmak için 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunu dahilinde değerlendirilmek gerekmektedir. 

İlgili kanun, devlet tarafından korunması yönünde kararı alınmış vatandaşların, devlet eliyle yetiştirilmiş vatandaşların kamuda istihdam edilmesine yönelik süreçleri kapsamaktadır. Bu noktada hak sahibi olan vatandaşlar tercih işlemlerini bu kadrolardan yana kullanabileceklerdir.

İLKOKUL VE LİSE DÜZEYİNDEN MEMUR ALIMLARI YAPACAK

İlgili kılavuzlarda da aktarıldığı üzere DİB bünyesine ilkokul ve lise eğitim düzeyinden olmak üzere toplamda 183 memur alımı yapılacaktır. Bu alımlarda ilkokul eğitim düzeyinden 59, lise eğitim düzeyinden ise 124 personel alımı gerçekleştirilecektir. 

Toplamda 183 kişinin alınacağı DİB bünyesine tercih yapacak vatandaşların 2828 sayılı kanunda hak sahibi olmaları gerekmektedir. Aksi halde ilana tercih ve başvuru imkanı mümkün değildir.


Yorumlar