Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Diyanet İşleri Başkanlığı Ek Yerleştirme İle Sözleşmeli Personel Alım İlanı Yayımladı!

Diyanet İşleri Başkanlığı yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etti. Buna göre adaylardan aranan şartlar ve başvuru bilgileri haberimizde yer almaktadır.

Abone ol
Abone ol 02 Ekim 2018 13:23

Diyanet İşleri BaşkanlığıDİB ) resmi internet sitesinde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için ilan yayımladı. Yayımlanan duyuruya göre 2018 Yılı Sözleimeli Personel alanında 4/B sözleşmeli Kuran Kursu Öğrencisi, İmam Hatip ve Müezzim Kayyım alımı Ek Yerleştirme işlemleri duyurusu yaptı.

Yapılan duyuruya göre Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesine istihdam edilmek üzere İlgili pozisyonlar için sınava katılarak 70 ve üzeri puan aldıkları halde tercih hakkı elde edemeyen adaylar için Taşra tEşkilarında çeşitli nedenlerle boş bulunan kontenjanlara yek yerleştirme yapılacak.

Buna göre adaylar tercih işlemlerini 15 Ekim 2018 tarihi ile 19 Ekim 2018 tarihleri arasında en geç saat 23:59 a kadar Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sitesi olan https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden yapacaklardır. Tercihlere yerleştirme işlemler,, sözlü sınav başarı puanı en yüksek olandan başlamak üzere yapılacaktır.

Buna göre Diyanet İşleri Başkanlığı Kuran Kursu Öğrencisi pozisyonunda ve farklı Mezuniyet Durumuna göre 160 kişi, Müzettim kayyım kontenjanı için 33 kişi ve İmam Hatip kontenjanında 270 kişi olmak üzere toplamda 463 Sözleşmeli olarak personel alacak. Ek yerleştirme işlemleri Ekim ayı içerisind eyapılacak ve adayların yerleştirme sonuçları 24 Ekim 2018 tarihinde https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ adresi üzerinden ilan edilecektir.

KURAN KURSU ÖĞRENCİSİ KONTENJANI:





İMAM HATİP KONTENJANI:



MÜEZZİM KAYYIM KONTENJANI:

TERCİH İŞLEMLERİ:

Adaylar Tercihlerini 15.10.2018 tarihinden itibaren 19.10.2018 tarihi saat 23.55’e kadar https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ isimli web portalı üzerinden yapacaklardır.

Yayımlanan duyuruya ulaşmak için Buraya Tıklayınız

Tercih İşlemi Yapmak İçin Buraya Tıklayınız.




Yorumlar