Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Diyanet İşleri Başkanlığı: 400 Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak

Diyanet İşleri Başkanlığı Kasım 2018 de yapmış olduğu duyuruya göre bünyesine yurt dışında görevlendirmek üzere 400 kişilik boş kadro ile alım yapacağını ilan etmişti. Başvuruların 19 kasım 2018 tarihi itibari ile başlamasının ardından artık sona eriyor.

Abone ol
Abone ol 16 Aralık 2018 21:13

Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı vatandaşi soydaş ve dindaşların kültürel bağlarının korunması, güçlendirilmesi, dini konularda aydınlatması ile din hizmetleri ve din eğitimi faliyetlerinin yürütülmesi amacı ile farklı ülkemelerde görevlendirilmek üzere 400 kişilik boşluk ile Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Teşkilatına, Yurtdışı Sözleşmeli Din Görevlisi alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylar başvurularını gerçekleştirebilmeleri için, Alım yapılacak ülkedevatandaşlığına veya süresiz oturma iznine sahip olmak, Lisans düzeyinde dini yükseköğretim mezunu olmak veya yurtdışında eğitim almış olmak ve kabul edilir denkliğe sahip olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılan Yabancı Dİl Sınavından ilgili puan almış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, İstihdam edileceği ülkede çalışmasına engel olabilecek bir durum olmamak, Yapılacak sınavdan başarılı olmak, Türkçe bilmek, Yurtdışı hizmetlerinin gerektirdiği temsil yeteneğine sahip olmak gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı yurtdışı sözleşmeli personel alım ilanına başvurular 19 Kasım 2018 tarihinde başlamış olup en geç 17 Aralık 2018 tarihine kadar başvuruda bulunmaları gereklidir. 

Buna göre adaylar başvurularını son başvuru gününe kadar a) Türkiye’de Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne, yurtdışında Din Hizmetleri Müşavirliğine/Ataşeliğine/Koordinatörlüğüne şahsen başvuracaklardır. 

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı inceleyebilirsiniz.

Başvuru Kılavuzu Adresi İçin Tıklayınız


Yorumlar