Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Diyanet İşleri Başkanlığı: 14 Kamu Personeli Alımı Gerçekleştirecek

Diyanet İşleri Başkanlığı yayınladığı duyuru ile kurum içinden 14 kamu personeli alımı yapacağını açıkladı.

Abone ol
Abone ol 04 Kasım 2018 21:15

Diyanet İşleri Başkanlığı kurum içinden müfettiş yardımcısı alımlarına başvuracak adayların taşıması gereken şartlar da Diyanet tarafından açıklandı. 

Buna göre Devlet Memurları Kanunu’nun 48. Maddesinde yer alan şartların sağlanması gerekmektedir. 

Buna ek olarak adayların dini alanda eğitim veren bir yükseköğretim bölümünden mezun olmaları gereklidir. 

Burada aranan en düşük eğitim seviyesi lisans derecesidir.35 yaşını doldurmamış olması gereken adayların en az 2 senedir Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışıyor olmaları da gerekiyor. 

Daha evel iki defa bu sınava katılıp başarısız olan adayların yeniden sınava katılmaları ise mümkün olmayacaktır. Ayrıca adayların sağlık durumlarının da her türlü iklim koşulunda çalışmaya elverişli olması da gerekmektedir.

Gerekli Belgeler; Bu sınav için başvuruda bulunacak adayların teslim etmesi gereken belgeler de kurum tarafından sıralandı. 

Bu kapsamda erkek adaylardan askerlik ile ilişiklerinin bulunmadığına dair yazılı beyan, diploma, 2 adet vesikalık, adli sicil kaydına ilişkin yazıl bir beyan ile el yazısı ile yazılmış özgeçmiş istenecektir.

Bu bilgi ve belgelerin eksik ya da yanlış olması durumunda sorumluluk başvuranlara ait olacaktır. Dolayısıyla yaşanacak hak kayıplarında kurumun herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır. 

Adaylar en geç 7 Aralık 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmelidir. 11 Aralık tarihinde yazılı sınav yapılacaktır.

iOS uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.

Android uygulamamızı indirmek için Buraya Tıklayınız.




Yorumlar