Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Dışişleri Bakanlığı KPSS’siz En Az Lise Mezunu Kamu Personel Alımı Gerçekleştirecek

Dışişleri Bakanlığı KPSS’siz en az lise mezunu kamu personeli alımı yapıyor.

Abone ol
Abone ol 09 Ocak 2019 14:21

Dışişleri Bakanlığı kamu personeli alımları sekreter alımı için şartlar: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olması, En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olma ve Kamu haklarından yoksun bulunmaması gerekmektedir.  

Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmaması gerekmektedir.

Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak, Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemesi gerekmektedir.

Başvuracak adaylardan istenecek belgeler: Sınava katılma isteğini belirten başvuru dilekçesi (dilekçede, adres, telefon numarası, email adresi gibi temas bilgilerine de yer verilmelidir), Özgeçmiş (CV), Türk pasaportunun aslı veya onaylı sureti ile işlem görmüş sayfaların fotokopileri, Nüfus cüzdanının aslı veya onaylı sureti, Son mezun olunan okuldan alınan diplomanın aslı veya onaylı sureti (Yurtdışında eğitim görmüş lise mezunları için Eğitim ateşeliklerinden alınacak “denklik belgesi”.) Erkekler için askerlik terhis belgesi veya askerlikle ilişiği olmadığına dair belge, Son 6 ay içinde çekilmiş 2 adet renkli vesikalık fotoğraf, Postayla başvurularda, asılları yazılı sınav öncesinde ibraz edilmek kaydıyla belgelerin fotokopileri gönderilebilir.

Başvurular en geç 15.01.2019 Salı günü mesai bitimine kadar Büyükelçiliğimizin BP 5154 Nuakşot-Moritanya adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında) şahsen yapılabilir. 

Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Büyükelçiliğimiz sorumlu değildir. İyi derecede Fransızca bilmesi gerekiyor.

Başvurular en geç 5 Şubat 2019 Salı günü mesai bitimine kadar Büyükelçiliğimiz (2525 Massachusetts Ave. NW, Washington, D.C. 20008) adresine ulaşacak şekilde postayla veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 9.00 – 18.00) şahsen yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Büyükelçiliğimiz sorumlu değildir. İyi derecede İngilizce bilmesi gerekmektedir.

Başvurular en geç 22 Ocak 2019 Salı günü mesai bitimine kadar Büyükelçiliğimiz adresine (Dag Hammarskjölds Vag 20, 115 27, Stockholm) ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09:00-13:00 ve 14:00-17:30 saatleri arasında) şahsen yapılabilir. 

Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Büyükelçiliğimiz sorumlu değildir. İyi derecede İsveçce ve İngilizce bilmesi gerekmektedir.

Başvurular en geç 31 Ocak 2019 Perşembe günü mesai bitimine kadar Büyükelçiliğimiz Ul. Slavey Planina BB 1000 Skopje adresine ulaşacak şekilde postayla veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 9.00 – 18.00) şahsen yapılabilir. Postada meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Büyükelçiliğimiz sorumlu değildir. İyi derecede Makedonca bilmesi gerekmektedir.

Başvurular en geç 18 Ocak 2019, Cuma günü mesai bitimine kadar Bükreş Büyükelçiliği “Calea Dorobantilor No.72, Bucuresti” adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 09:00-17:00 saatleri arasında) şahsen yapılabilir. Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Büyükelçiliğimiz sorumlu değildir. İyi derece Romence bilmesi gerekmektedir.

Başvurular en geç 18 Ocak 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar Büyükelçiliğimiz (Lombachweg 33, 3006 Bern-İsviçre) adresine ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 14:00-17:30 saatleri arasında) şahsen yapılabilir. 

Postayla yapılan başvurularda meydana gelebilecek gecikme ve kayıplardan Büyükelçiliğimiz sorumlu değildir. İyi derece Almanca bilmesi gerekmektedir.


Yorumlar