Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Dışişleri Bakanlığı KPSS Şartı Olmadan 64 Kamu Personel Alımı Gerçekleştirecek

Dışişleri Bakanlığı kamu personeli alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanmış olan ilana göre Dışişleri Bakanlığı farklı kadrolarda ve niteliklerde toplamda 64 kişilik boşluk ile kamu personeli alacak.

Abone ol
Abone ol 16 Ocak 2019 21:02

Dışişleri Bakanlığı alımını yapacağı bu 64 kişilik kadro ile adaylara sınav yapacak olup sınavda başarılı olanları kadrolara yerleştirecektir. Ayrıca yayımlanan ilanlara göre adaylardan kamu personeli seçme sınavı şartı aranmayacak.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Dışişleri Bakanlığı bir çok ilan yayımladı. Yayımlanan ilanlara göre Büyükelçilikler, Konsolosluklar bulunuyor. Buna göre Dışişleri Bakanlığı 9 Sözleşmeli sekreter, 50 Aday Meslek Memuru ve 5 Hukuk Müşaviri olmak üzere toplamda 64 kişi alacak.

Sekreter pozisyonunda ise, Bern Büyükelçiliği, Bükreş Büyükelçiliği, Stokholm Büyükelçiliği, Vaşington Büyükelçiliği, Köstence Konsololuğu ve Tel Aviv Büyükelçiliği,  bulunuyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. Genel şartlara göre ise, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, alım yapılacak dillere göre belirtilen dilde sınavlara girmiş ve iyi derecede puan almış olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranır.

ÖZEL ŞARTLAR

Sekreter Pozisyonu: Sözleşmeli Sekreter adaylarından özel olarak, yapılacak sınav tarihi itibari ile 46 yaşından büyük olmamak, En az lise mezunu veya denki okul mezunu veya yurtdışında eğitim almış olanlar için MEB onaylı olmak, Çok iyi derecede daktilo ve bilgisayar kullanabilmek gibi şartlar aranacak.

Aday Meslek Memuru Pozisyonu: İlgili pozisyon için adaylardan başvuru yapabilmeleri için, en az dört yıllık eğitim verenfakültelerdenmezunu olmak veya buna denkliği olan ve Yök onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Yapılan Yabancı Dİl Sınavından İngilizce, Almanca Fransızca, Arapça ve Rusça dillerinden en az 85 puan almış olmak.

Hukuk Müşaviri Pozisyonu: Alımı yapılacak Hukuk Müşaviri pozisyonu için adaylardan, son 3 yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dil Sınavından Almanca, Fransızca veya İngilizce dillerinden en az 80 puan almış olmak  ve Hukuk fakültelerinden mezun olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR

Başvuru yapacak adaylar başvurularını şahsen ve elektronik ortamda yapacaklardır. Sekreter pozisyonları için alım yapılacak büyükelçiliğe şahsen yapılacak ve Aday Meslek Memuru ve Hukuk Müşaviri pozisyonu için ise https://sinav.mfa.gov.tr/ adresinden elektronik ortamda başvuru yapılacaktır.


Yorumlar