Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Dışişleri Bakanlığı 50 Memur Alımı Gerçekleştirecek Son Gün 22 Ocak

Dışişleri Bakanlığı 50 memur alımı başvuruları 22 Ocak 2019 son gün olarak ilan edilmiştir. Alım için yazılı ve sözlü sınav şekli kullanılacaktır. Başvuru ilana kimler başvuru yapabiliyor.

Abone ol
Abone ol 20 Ocak 2019 15:27

Başvuru şartları ise: 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşıması gerekmektedir. 01 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olması gerekmektedir.

Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olması gerekmektedir.

Sosyal bilimler alanında veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunması gerekmektedir.

Başvurular 22 Ocak 2019 Salı günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular Bakanlığın internet adresli sitesi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Dışişleri Bakanlığı 50 Memur Alımı kılavuzu için tıklayın


Yorumlar