Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Dışişleri Bakanlığı 3 Büyükelçilik için Personel Alımı Yapacak! KPSS Şartı Olmadan Personel Alım İlanı Yayımlandı!

Dışişleri Bakanlığı yurt dışında çalışmayı düşünenleri ilgilendirecek bir personel alım ilanı yayımladı. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilanlara göre detaylı bilgi haberimizde yer almaktadır.

Abone ol
Abone ol 13 Eylül 2018 01:49

Dışişleri Bakanlığı 3 Büyükelçilik için Personel Alımı Yapacak! KPSS Şartı Olmadan Personel Alım İlanı Yayımlandı!

Yayımlanan ilanlara göre 3 farklı Büyükelçilik bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı yapıyorlar. Buna göre söz konusu ilanlar Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlandı ve başvuru yapacak adayların mutlaka başvuru şartlarıı taşımaları gerekmektedir.Bu haberimizde sizlere 3 Büyükelçiliğin yayımladığı ilanlara değineceğiz. İşt edetaylı bilgiler.

ALIM YAPACAK ELÇİLİKLER:

Dışişler Bakanlığına bağlı olan Büyükelçilikler Sözleşmeli olarak personel alımı yapıyorlar. Buna göre yayımlanan ilanlara göre, Riyad Büyükelçiliği 1 Sözleşmeli Sekreter, Nairobi Büyükelçiliği 1 sözleşmeli sekreter ve Pretorya Büyükelçiliği 1 Sözleşmeli sekreter olmak üzere toplamda 3 sözleşmeli sekreter alımı yapılacaktır. Söz konusu pozisyonlar için adaylara sınav yapılacak olup, adayların ilgili sınava başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Alım yapacak olan elçilikler adyalardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Yapılacaksınav tarihi itibari ile 41 yaşından büyük olmamak, Erke kadaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Çok iyi derecede ingilizce ve Türkçe bilmek, Her türlü iklim şartlarında görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak ve Bilgisayar ve daktilo kullanabilmek şartlar ıaranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar öncelikle yukarıda belirtilen şartları taşımaları gereklidir. Buna göre adaylar başvurularını Eylül ayı içerisinde yani en geç 26, 27 ve 28 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bilgileri inceleyebilirsiniz.

Riyad Büyükelçiliği

Nairobi Büyükelçiliği

Pretorya Büyükelçiliği






Yorumlar