Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Devlet Personel Başkanlığı Aracılığı İle: 42 Kadroda 387 Memur Alımı Yapılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilan yayımlandı. 

Abone ol
Abone ol 01 Mart 2019 16:52

Yayımlanan ilanda KPSS en az 60 puan ile en az lise mezunu kamu perosneli alımı yapılacağı ifade edildi. 

Söz konusu ilanda aralarında zabıta ve itfaiye eri kadrosu bulunan 42 farklı kadroda 387 personel alımı yapılacağı ifade edildi. 

KADRO DAĞILIMI

Devlet Perosnel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan ilanda alımların Zabıta Memuru, Belediye Trafik memuru, İtfaiye Eri, Memur, Bilet satış memuru, Çocuk Eğitimcisi, Fotoğrafçı, Muhasebeci Şoför, VHKİ, Bilgisayar işletmeni, Ambar Memuru, Çocuk Rehberi ve Gözetimcisi, Gişe Memuru, Evlendirme Memuru, Tahsildar, Veznedar, Avukat, İmam, Hemşire, Psikolog, Veteriner Hekim, Topograf, Laboran, İstatistikçi, Arkeolog, Mimar, Mühendis, Ölçü ve Ayar Memuru, Peyzaj Mimarı, Programcı, Sosyolog, Şehir Plancısı, Teknisyen, Aşçı, Bahçıvan, Dağıtıcı, Hizmetli, Çocuk Bakıcısı, Gassal, Hayvan Kesicisi ve Temizlik Hizmetlisi kadrolarında yapılacağı ifade edildi. 

BAŞVURU DETAYLARI

Söz konusu ilana başvurular 20 Şubat 2019 tarihinde başladı ve başvuru yapacak olan adaylar başvurularını 6 Mart'a kadar yapabileceklerdir. Bunun yanı sıra başvurular kılavuzda belirtilen belgeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Kültür Kongre Merkezi Hizmet Binasına (Yenişehir İstasyon Caddesi no:65) teslim etmek suretiyle gerçekleştirilecektir. 

GENEL ŞARTLAR

Bunun yanı sıra ilana başvuru yapacak olan adaylarda bazı şartlar aranmakta. Bu şartlara haiz olmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek. Buna göre adaylarda şu şartar aranmakta:

57 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak,

ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSPS3 Puan türünden en az 60 puan almış olmak, Zabıta Memuru ve İtfaiye eri pozisyonları için, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, İtfaiye eri kadrolarına atanacaklar için sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları ve İtfaiye eri, zabıta memuru, belediye trafik memuru ve şoför kadrolarına atanacaklar için ihtiyaca göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmak.

Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN


Yorumlar