Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Devlet Personel Başkanlığı 6 Belediye İçin Personel Alım İlan Yayımladı!

Devlet Personel Başkanlığı 6 Belediye İçin Personel Alım İlan Yayımladı! Devlet Personel Başkanlığı’ndan yayımlanan personel alımı ilanlarına göre 6 belediye personel alımı ilanı verdi. Hangi belediye kaç personel alıyor? Başvurular nasıl yapılıyor? Detaylar haberimizde…

Abone ol
Abone ol 06 Ekim 2018 22:20

Devlet Personel Başkanlığı 6 Belediye  İçin Personel Alım İlan Yayımladı!

Devlet Personel Başkanlığı’ndan (DPB) yayımlanan ilanlara göre 6 belediye personel alımı yapacak. Kadro için verilen ilanlarda farklı türden kadrolara yerleştirmeler yapılacak.  En az ilköğretim mezunu adaylar için de ilanların yer aldığı alımları sizin için derledik.

HANGİ BELEDİYELER PERSONEL ALIMI YAPIYOR?

DPB’de yer alan ilanlara göre 7 belediye personel alımı yapıyor. İlan veren belediyeler ise;




Doğanhisar

 Belediyesi – KONYA İLANI

İÇİN TIKLAYIN

Ümraniye Belediyesi

– İSTANBUL 

İLANI İÇİN TIKLAYIN

Meriç

 Belediyesi – EDİRNE 

İLANI İÇİN TIKLAYIN

Alay

 Belediyesi – NİĞDE 

İLANI İÇİN TITLAYIN

Enez

 Belediyesi – EDİRNE 

İLANI İÇİN TIKLAYIN

Orhaneli Belediyesi – BURSA

İLANI İÇİN TIKLAYIN


HANGİ KADROLARDAN ALIM YAPILIYOR? BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru için Devlet Memurluğu Kanunu’nda belirtilen; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir durum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Alkol uyuşturucu veya uyarıcı maddeler sebebi ile tedavi görmemiş ve görmüyor olmak, Herhangi bir siyasi parti üyesi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları taşıyor olmaları gerekir.

Alınacak personeller için belirtilen ilanlarda bölüm önkoşulları yer almaktadır. İlgili ilana başvuru yaparken kılavuzda yer alan başvuru özel kriterlerini ve bölüm kriterlerine adayların dikkat etmesi gerekir. 

Öte yandan adaylardan KPSS şartı da isteyen alımlar yapılmakta. Lisans mezunları için 2018 KPSS P3 puan türü, Ön Lisans mezunları için 2016 KPSS P93 türü ve Lise mezunları için 2016 KPSS p94 puan türünden belirtilen puan ve üzerinde sonuç almış olma şartı aranıyor.

Başvuru kılavuzlarına ulaşabilmek için DPB e-Uygulama sayfasından başvurmak istedikleri ilana ulaşabilir ve detaylı bilgi alabilir.


Yorumlar