Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Devlet Kurumlarının Alt Birimlerine KPSS'siz ve 50 KPSS İle Memur ve İşçi Alımı Yapılacak

Türkiye İş Kurumu'nun web sayfası üzerinde Kamu Grubu memur ve işçi alımları gerçekleştirilecek.

Abone ol
Abone ol 17 Nisan 2019 17:03

50 KPSS, 60 KPSS yada KPSS'siz olarak onlarca kadroda personel alımları yapılacak.

Bakanlıklara bağlı birimlere, kamu kurumlarının alt yapılarına, belediye başkanlıklarına ve belediye başkanlıklara bağlı alt birimlere yapılan bu alımlar sadece İŞKUR'da duyuruluyor ve adaylar başvurularını İş Kurumu aracılığıyla yapılır.

İŞKUR KAMU GRUBU MEMUR VE İŞÇİ ALIM İLANLARI

Bu statülerden birinden personel alımı yapacağını İŞKUR üzerinden bildiren devlet birimlerinin listesi ise şu şekilde,

Memur İşçi Alımı Yapacak Kamu Birimleri

TÜBİTAK -Ulusal Metroloji Enstitüsü (Ume), Tübitak Marmara Araştırma Merkezi, Elazığ Valiliği Emniyet Müdürlüğü, Kayacık Sulama Birliği Başkanlığı, Dsi 9. Bölge Müdürlüğü, Emirdağ Çıldırım Sulama Birliği, Emirdağ Çıldırım Sulama Birliği, TÜBİTAK, Ankara Müzik Ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (Kamu Grubu), Yenice Sulama Birliği, Erdek Belediye Başkanlığı Merkez ( Temizlik ), Lüleburgaz Belediye Başkanlığı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Başkanlığı, Sulakyurt Belediye Başkanlığı, Çay Bel. Bşk. Pazarağaç, Saratlı Belediye Başkanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Destek Grup Komutanlığı Sosyal Hizmet Müdürlüğü

BU KURUMLAR HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIYOR?

KPSS'siz yada farklı KPSS puan şartları ile personel alımları yapılacak

İlanlarda Yer Alan Memur ve İşçi Kadroları

Bilgisayar Teknolojisi Teknikeri, Diğer Veznedarlar Ve İlgili Personel, Şoför (Yolcu Taşıma), Elektrik-Elektronik Teknolojisi Teknisyeni, Bahçıvan, Şoför-Yük Taşıma, Temizlik Görevlisi, Temizlik işçisi (el ile - cadde, sokak, park vb.), Büro Memuru (Genel), Taksi Şoförü, Kepçe Operatörü, Şoför-Yük Taşıma, Garson (Servis Elemanı), Güvenlik Görevlisi (Silahlı)Sıhhi Tesisatçı, Su kanalı işçisi, Su kanalı işçisi, Isıtma Ve Havalandırma Cihazı Operatörü, Elektrikçi (Genel)

ADAYLAR DİKKAT ETMESİ GEREKEN ŞARTLAR

Öncelikle adayların dikkat etmesi gereken nokta tüm bu alımlar devlet kurumları tarafından yapılıyor. Bu kapsamda adayların Devlet Memurları Kanunu'nda yer alan tüm şartları sağlamaları isteniyor.

Adaylar bu şartlara ek olarak kurumların belirlediği özel şartlara da haiz olması gerekiyor. Özel şartlar adayların diğer adayların önüne geçerek belirleyici olan koşullardan oluşur.

İşte O Koşullar;

Adayların sağlamaları gereken ilk koşul öğrenim şartı. Her ilan için belirtilen öğrenim şartını sağlayan adayların ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inde maddesinde belirtilen şartları taşımak. Kamu Haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.  

657 sayılı Kanunun 53 üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak şartlarını sağlamaları gerekiyor.

Bu şartların dışında kurumlar adaylardan memur veya işçi kadroları için deneyim, sertifika, yaş, KPSS şartları da talep ediyor. Bazı kurumlar ise adaylardan ikamet şartı isteyebiliyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu bu alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar başvurularını ilanı yayımlayan kurum nasıl bildirmişse o şekilde olacak.

Burada iki yöntem var. Kurum başvuruları direkt olarak kuruma yapılmasını isteyebilir yada başvuruların İŞKUR aracılığıyla kuruma bildirilmesi istenebilir.

İLANLARI GÖRÜNTÜLEME VE DİĞER DETAYLAR

İlanlara ulaşmak isteyen adaylar aşağıda yer alan yönergeleri izleyerek ilanları görüntüleyebilir.

Öncelikle İŞKUR İş İlanları Sayfasına ulaşın.

Başka bir alanı doldurmadan direkt olarak Ara butonuna basın.

İŞKUR Kamu Grubu İş İlanları Sayfası için TIKLAYIN


Yorumlar