Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: 439 Bin Kişi İstihdam Edilecek

Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklamalarda, istihdam yapılması konusunda çağrılar gerçekleştirilmiş, istihdam için çalışmaların başlatılması talimatları verilmişti. 

Abone ol
Abone ol 03 Aralık 2018 10:33

Başkan Erdoğan' ın çağrısından sonra özel sektör ve kamuda memur alım süreçleri hız kazandı ve yapılacak olan alımların büyük bir çoğunluğu İŞKUR üzerinden yürütülmeye başlandı. 

İŞKUR' un personel arayışında olan işletmeleri desteklemek maksatlı maaş ödemeleri, teşvik primleri, vergi indirimleri gibi hizmetler sağladığı biliniyor. Bu bağlamda işverenler de nitelikli personel arayışını çözüme kavuşturabilmek için İŞKUR üzerinden ilanlarını yayımlamaya devam ediyorlar. 

İŞKUR' un yürütmekte olduğu çok sayıda proje dahilinde, 2019 yılı itibariyle 439 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. 

SABAH GAZETESİNDE YER ALDI

Sabah Gazetesi' nden Hazal Ateş' in aktardıklarına göre 2019 yılında Türkiye İş Kurumu tarafından iş gücü eğitimi ve meslek belgeleri verilecek. Bu belgelerde sayının 1 milyon, iş gücü eğitiminde ise sayının 2 milyon olduğu ibarelerine yer veriliyor. Ayrıca istihdama ilaveler ve teşvikler de sağlanarak, istihdam hedeflerinin karşılanması amaçlanıyor.

TYP KAPSAMINDA 70 BİN İSTİHDAM

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında toplam 70 bin kişilik işe alım gerçekleştirilecek. Peyder pey bu alım ilanları yayımlanacak ve istihdam hedeflerine ulaşmak için süreçler yönetilecek.

180 BİN KİŞİNİN SİGORTA PRİMİNİ DEVLET ÖDEYECEK

İstihdam hedefinin yakalanmasında, nitelikli personel ihtiyacını karşılamak ve personel almak isteyen işletmelerin; İŞKUR' a başvurmaları durumunda çalıştırdıkları personelin sigorta primlerini İŞKUR ödeyecek.

ASGARİ ÜCRETİN YARISI ÖDENİYOR

Personel alımı yapan işletmelerin, nitelikli iş gücü yetiştirme programı olan İş Başı Eğitim Programı dahilinde; personellerinin maaşlarının yarısı yine devlet tarafından ödenecek.

439 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM YARATILACAK

Hedeflerin tutturulması konusunda toplamda 439 bin kişilik istihdam olanağı yaratılacak. Bu istihdam hedefleriyle yıl sonuna kadar toplam 1 milyon 250 bin kişilik iş olanağı oluşturulacak.


Yorumlar