Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

CTE 6 Bin 743 farklı Alanlarda Kamu Personeli Alım İlanı Yayımlandı!

CTE 6 Bin 743 farklı Alanlarda Kamu Personeli Alım İlanı Yayımlandı! Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 6 bin 743 kamu personeli alımı başvurusu başladı. Başvuru şartları nedir? Nasıl Başvuru yapılır? CTE Kamu Personeli Alım İlanı İle İlgili Tüm Detaylar haberizde bulabilirsiniz detaylar.

Abone ol
Abone ol 02 Temmuz 2019 16:54

CTE 6 Bin 743 farklı Alanlarda Kamu Personeli Alım İlanı Yayımlandı!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 6 bin 743 kamu personeli alımı başvurusu başladı. Başvuru şartları nedir? Nasıl Başvuru yapılır?  CTE Kamu Personeli Alım İlanı İle İlgili Tüm Detaylar haberizde bulabilirsiniz.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı alanlarda ve niteliklerde 6 bin 713 kişilik boşluk ile alım yapacağını ilan etmişti. Adaylar için başvuru süreci bugün 01 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başladı.

İşte bu ilan hakkında detaylı bilgiler

Bu haberimizin içeriğinde sizlere, Nasıl başvuru yapacağınızı, Başvuru şartlarını, Özel şartları, kadro dağılımlarını ve diğer detayları akratacağız.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğü 6.126  infaz ve koruma memuru,  247 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 91 hemşire,   84 teknisyen,  169  destek personeli (şoför),  24  destek personeli (aşçı),  2 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam  6.743 personel alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu CTE personel alım ilanınlarına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaş olmak kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Herhangi bir sağlık problemi olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranır.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Alım yapılacak pozisyonlara göre adayların bazı özel nitelikleride taşıyor olmaları gereklidir. Aşağıda sizlere kadro dağılımına göre detaylı anlatım yapacağız.

İnfaz Koruma Memuru ( İKM ) : En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Merkezi sınav tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak ve Merkezi sınav yılının Ocak ayı itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak, Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak.

Büro Personeli: Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak, ve Lise mezunları için  daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya son başvuru tarihi itibarıyla Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak.

Hemşire: Hemşireliğe eşdeğer sağlık memurluğu programlarından mezun olmak.

Şoför: En az lise mezunu olmak ve  E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Teknisyen:  En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ve pozisyonu ile alakalı teknik bilgiye sahip olmak.

Aşçı ve Kaloriferci: En az lise mezunu olmak ve Halk Eğitim Müdürlükleri veya diğer resmî kurum ve kuruluşların ilgili branşta düzenlediği kurslardan mezun olmak veya aynı kurum ve kuruluşlarca verilen ilgili branştaki sertifikaya sahip olmak.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Adaylar başvurularına Bugün ( 01 temmuz 2019 ) tarihi itibari ile başladılar ve en geç 16 temmuz 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular başvuru formu ve istenen belgeler ile alım yapılacak ilgili adalet komisyonlarına yapılacaktır.

BAŞVURU FORMU YAYIMLANDI:

Adayların başvuru yapabilmeleri için Adalet Bakanlığı CTE tarafından tüm detaylar resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu ve başvuru formu yayımlandı. Başvuru formuna ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

BAŞVURU FORMU İÇİN TIKLAYIN  

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLAR İÇİN SINAV İZNİ VERİLEN KOMİSYONLAR ( SINAV MERKEZİ ) İÇİN TIKLAYIN   

GÜVENLİK SORUŞTURMASI VE ARŞİV ARAŞTIRMASI FORMU İÇİN TIKLAYIN  


Yorumlar