Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Büyükşehir Belediyesi En Az Lise Mezunu Zabıta Memuru Alımı Yapıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi yayımladığı ilana göre memur personel alımı yapacağını belirtti. Bu bağlamda kadrolar belirtildi ve adaylardan bazı nitelikler aranmaktadır. 

Abone ol
Abone ol 11 Kasım 2018 20:08

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesine 657 Sayılı Devlet memurları kanuna göre ve ve Belediye Zabıta Yönetmeliği hükümlerine göre 50 kişilik boş kadro ile Lisans ve Lise mezunu zabıta memuru alımı yapacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi 50 kişilik kadronun 25 ini Lisans mezunlarına ve diğer 25 ini Lise mezunu olan adaylara dağıttı. Ayrıca ilgili ilana Erkek veya bayan adaylarda başvuru yapabilirler. Bu yönde ise adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınav şartı aranacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adaylardan hem genel hem de özel şartlar aranacak olup hepsini taşıyan adaylara Sınav yapılacaktır. Genel olarak adaylarda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenli ksoruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu netice alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartı aranmaktadır.

Özel olarak ise, 2018 senesinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Daha evel çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin suçu almamış olmak, Sınav tarihi itibari ile 30 yaşından büyük olmamak, Erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartları aranacak.

BAŞVURULAR

Başvurular 16 Kasım 2018 tarihi itibari ile başlayacak olup en geç 30 kasım 2018 tarihine kadar yapılacaktır. 

Adaylar başvurularını Bursa Büyükşehir Belediyesi resmi internet sayfası üzerinden yapacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.


Yorumlar