Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Bakan Selçuk Açıkladı: 5 Bin 778 Memur Adayının Ataması Yapılacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk atama bekleyen adaylara yönelik bir açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol 23 Aralık 2018 18:55

Bakan Selçuk, yarın yapılacak olan atamalarda 2 bin 500 engelli 3 bin 274 devlet korumasıda yetişen aday ile birlikte toplamda 5 bin 778 kişinin atamasının gerçekleştirileceğini müjdeledi.

Devlet korumasında yetişen gençlerin ve engelli vatandaşların atamam kurası 24 Aralık pazartesi günü Ankara'da gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı Kongre Merkezinde yapılacak olan programda noter huzurunda kura töreni yapılacak. Adaylardan ilköğretim, orta öğretim ve önlisans düzeyinde ne kadar atama yapıalcağı belli oldu.

EĞİTİM DÜZEYİNE GÖRE ATAMA SAYILARI

Kamu kurumlarının talep ettiği atamalarda ilk defa devlet korumasından yararlanan gençler için başvurular tamamlandı 24 Aralık tarihinde kura töreni gerçekleşecek. Yapılacak alımlarda öğretmen, mühendis, hemşire kadrolarında görev yapacaklar. 

Buna göre eğitim düzeyinde ilköğretim mezunu 198, ortaöğretim mezunu 534, iki yıllık önlisans mezunu 773, lisans mezunu 999 kişinin ataması yapılacağı açıklandı.

YENİ ALIMLAR GELEBİLİR

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarda "Engelli kardeşlerimizi ve devlet korumasından yararlanmış gençlerimizi kamuda istihdam ederek hayatlarını kolaylaştırmaya, umutlarını güçlendirmeye, heyecanlarına ortak olmaya devam edeceğiz.


Yorumlar