Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Askeri Personel Alımı Yapılacak: Başvuru ne Zamana Kadar Yapılmalı?

Deniz, Kara ve Hava Harp’ta nasıl yerimi alabilirim. Askeri personel alımı ilanda olana başvuru nasıl yapılıyor. 

Abone ol
Abone ol 18 Şubat 2019 09:18

Subay ve astsubay olmanın yolları nelerdir. 

Başvuracak adayların lise mezunu olması ve yapılacak YKS sınavından ilgili puan türlerinden yeterli puanı almış olmaları gereklidir. 

Başvuracak adayların alan yeterlilik sınavına da girmeleri gereklidir. Zira istenen puan türleri AYT sınavından elde edilen puanlar ile oluşturulmaktadır.

Başvuru İşlemleri; Harp okulları ve astsubay meslek yüksek okulu alımları için adayların ÖSYM'nin işlem sayfasından başvuru yapmaları gereklidir. 

Başvuru yapılırken sınav ücreti de ödenecektir. 27 Şubat 2019 tarihi bitene kadar toplamda 106 lira başvuru ücreti ödeyecek.

Ancak geç başvuru tarihi olan 7 Mart 2019 tarihinde başvuru yapanlar 144 lira başvuru ücreti ödeyecektir. Başvuru yapabilmek için adayların fotoğraflarının geçerlilik süresinin devam ediyor olması gerekiyor.

Başvuru işlemlerini sorunsuz bir şekilde yapan adaylar YKS sınavından da yeteri kadar puanı almaları halinde sınava çağrılacaktır. 

Yazılı sınav, fiziksel yeterlilik ve mülakat aşamalarından başarılı bir şekilde geçen adaylara güvenlik soruşturması da yapılacaktır. Soruşturma neticesinde herhangi bir sorunu olmayan adaylar eğitim almaya hak kazanacaktır.

Eğitimin sonunda başarılı olan adaylar da subay olarak göreve başlayabilecek. 

Askeri personel kılavuzuna ulaşmak için tıklayın


Yorumlar