Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Asgari Ücret Düzeyinin İyileştirilmesi Ne zaman Olacak? Asgari Ücret Zammı Ocak Ayından Önce Olur mu?

Asgari Ücret Düzeyinin İyileştirilmesi Ne zaman Olacak? Asgari Ücret Ocak Ayından Önce Olur mu? Asgari ücret düzeyinin iyileştirilmesi için sendikalar bir araya gelerek görüşmelerini sürdürürken, ücret artışları vb durumları asgari ücret alan vatandaşların ocak ayı gelmeden maaş zamlarının yansıtılması taleplerini arttırdı. Peki 2 Bin Tl olarak istenilen asgari ücret ne kadar olacak Ocak ayından önce yansıtılabilecek mi?

Abone ol
Abone ol 23 Ekim 2018 20:18

Asgari Ücret Düzeyinin İyileştirilmesi Ne zaman Olacak?  Asgari Ücret Ocak Ayından Önce Olur mu?

Sendikalar asgari ücreti için en az 2 Bin Tl olmasını istemekteler. Buna göre asgari ücret belirleme komisyonu ve sendika temsilcilerinin yapacağı görüşmelerin ardından Ocak ayından itibaren yeni zamlar yansıtılacak. Asgari ücretli vatandaşların olduğu gibi DİSK'in de yeni bir önerisi bulunuyor. son 3 ay ücretlerin yeniden belirlenmesi için yapılan açıklamaları aktarıyoruz.

"2018 YILI SON AYLARINDA ASGARİ ÜCRET YENİDEN BELİRLENMELİ"

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu yaptığı açıklamalarda 2018 yılının son 3 ayında yeni bir asgari ücret belirlenmesini istedi ve 2019 yılında ise yapılacak ücret artışı üzerinden bir belirlenme olması gerektiği aktarıldı.

Ayrıca DİSK yaptığı açıklamalarda vergi sistemi ile temel tüketim malzemelerine yapılan ücret artışları için bazı öneriler getirdi. Buna göre doğalgaz, su, elektrik gibi temel tüketim malzemelerine yapılan ücret artışlarının geri alınması istenildi.

Asgari ücret ile geçimini sürdüren vatandaşların yakından takip ettiği asgari ücretin 2019 yılında ne kadar olacağı ile ilgili gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.


Yorumlar