Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

ASDEP ve Orman Mühendisi Alımında Resmi Gazetede Yayınlanan Düzenlemeler Yapıldı

ASDEP ve Orman Mühendisi alımında düzenleme yapıldı. Buna göre orman mühendisi alımı ve ASDEP personel alımı düzenlemesi ile alınan karar doğrultusunda istihdam yapılacaktır. 

Abone ol
Abone ol 10 Ocak 2019 13:42

1-Orman Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Orman mühendisi alırken, orman muhafaza memuru alımında olduğu gibi, en yüksek KPSS puanına sahip 4 katı adaya sözlü ve uygulamalı sınav yapacaktır.

2-Aile Sosyal Destek Personeli alımında başvuru yapabilecek bölümler arasına "Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri" ibaresi eklenmiştir.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar (Karar Sayısı: 579)

Ekli "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar" yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası gereğince karar verilmiştir.

MADDE 1-6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 2 nci maddesinin on yedinci fıkrasında yer alan "orman muhafaza memuru unvanlı sözleşmeli personel" ibaresinden sonra gelmek üzere "ile orman mühendisi unvanını haiz olanlar arasından mühendis unvanlı pozisyonlarda istihdam edilecek sözleşmeli personel" ibaresi eklenmiştir.

Orman Genel Müdürlüğünde bu Esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak orman muhafaza memuru unvanlı sözleşmeli personel, yukarıdaki hükümlere bağlı olmaksızın KPSS (B) grubu puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyon sayısının dört katına kadar çağırılacak adaylar arasından, anılan Genel Müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak sözlü ve uygulama sınav sonucuna göre çalıştırılır.

AİLE SOSYAL DESTEK PERSONELİ 

Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak.


Yorumlar