Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Artık Bir Gün Çalışanlar da Kıdem Talep Edebiliyor

Kıdem Tazminatında Yeni Tasarılar Kıdem tazminatı, kişinin çalıştığı süreç boyunca yıpranma payı düşünülerek verilen ücrettir. 

Abone ol
Abone ol 12 Kasım 2018 13:12

Bir gün çalışanlar tazminat alabilir mi sorusu önceden direkt olarak hayır diye cevaplanıyordu. Çünkü kıdemin hak edilmesi için gereken süre 1 senedir. 

Bir seneyi tam doldurmuş olan bir işçi, o şekilde kıdem tazminatı hak ediliyordu. İkinci olarak ise kişinin kıdem tazminatını hak etmesi için iş verenin onu işten çıkarması gerekiyordu. 

Yeni tasarı ile bu iki koşulun da değişmesi söz konusu olmuştur. Bu durumda pek çok kişinin kıdem tazminatını alması çok daha kolay olacaktır.

Kıdem Tazminatı Nasıl Alınır?

Elbette oluşturulan yasa tasarısı ile kıdem tazminatı almak daha kolay olacak. Bir gün çalışanların da belli bir tutarı yıpranma payı olarak alması konuşuluyor. 

Kişinin kıdemini alması için dikkat etmesi gerekenler olacak. İlk olarak bu zamanda ‘‘haklarımdan muaf olmak istiyorum’’ ya da buna benzer bir kağıda imza atmamanız gerekiyor. 

Haklarınızı almak için notere gidip ihbarname oluşturmak yeterli oluyor. 

Yasal olarak tarafınıza sunulan hakları almak çok kolay.İş verenin lehine hareket etmeden, direkt olarak notere giderek ihbarname oluşturabilirsiniz.


Yorumlar