Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Altyapı Bakanlığı Memur Alımı Gerçekleştirecek Hangi Tercihler Aranıyor?

Kamuya ve bağlı kuruluşlarına uygulanan ve sonuçları kamuoyuna duyurulan KPSS puanlarıyla memur alımları yapılmaktadır. 

Abone ol
Abone ol 13 Aralık 2018 11:00

Yapılan memur alımları için başvurular ÖSYM tarafından aktarılan takvimde 11-20 Aralık 2018 tarihleri arasında tercihler üzerinden alınmaktadır. 

ÖSYM, ilgili tercih sürecine dair bu tarihleri belirtmiş olup, adayların tercihleri için gerekli olacak tüm kılavuzları yayımlamıştır. 

Çok sayıda bakanlık ve kuruluş bünyesine yönelik memur alımını barındıran bu kılavuzlarda, ilgili kadroların nitelik kodları ve özel koşulları, başvuru şartlarına ya da diğer detaylarına ulaşma imkanı bulunmaktadır. 

Kurumların mevcut personel ihtiyaçlarını karşılamak ve bu eksikliği de merkezi atamalarla gidermek için ilana çıktığı KPSS 2018/2 tercih süreci için adayların tercih işlemlerinin tamamlanması beklenmektedir. 

Belirtilen tarihten sonra adayların ilgili kadrolara yerleştirmeleri yapılacaktır. Atamalarda diğer alımlarda olduğu gibi güvenlik ve arşiv soruşturmaları yapılacaktır.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI MEMUR ALIMI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesine KPSS tercihleri üzerinden yapılacak memur alımında tercihlerini yalnızca önlisans ve lisans bölümünden mezun olan adaylar gerçekleştirebilirler. 

İlgili kadrolarda meslek ve nitelik kodlarıyla bu detaylı olarak kamuoyuna ulaştırılmış durumdadır. Lisans ve önlisans eğitim düzeyinden mezun olan ve gerekli şartları taşıyan toplam 36 memur alımı yapılacaktır. İlgili tercih sürecinden sonra lisans düzeyinden 34, önlisans düzeyinden 2 kişinin istihdamı sağlanacaktır.


Yorumlar