Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adli Tıp Personel Alım Başvurularında Son Gün

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu, Mart ayın sonlarına doğru bir duyuru ile ilgili birimlerine personel alımları yapılacağını duyurmuştu.

Abone ol
Abone ol 05 Nisan 2019 11:19

Kurum tarafından yayımlanan başvurular 25 Mart tarihi itibariyle açıldı ve adaylar başvurularını yapmaya başladı. O tarihten itibaren devam eden başvuru süreci 5 Nisan tarihi itibariyle sona ermiş olacak.

71 MEMUR ALIM İLANI İÇİN SON GÜN

Adli Tıp Kurumu bünyesinde bulunan açık pozisyonlar için yayımlanan söz konusu alım ilanına başvuruda bulunacak adaylar destek personeli, düz memur ve teknik ile sağlık kadroları için müracaat bulunabilecek.

İlana göre ATK;  7 Makine Mühendisi, 2 Kimya Mühendisi, 13 Diğer Teknik Hizmet Personeli (Kimyager), 7 Hizmetli, 3 Şoför, 9 Biyolog, 8 Laborant, 4 Hemşire ve 18 Sağlık Teknikeri alımı gerçekleştirecek.

İlana başvurular KPSS puan sıralaması esasına göre yapılacak. İlana başvuruda bulunacak adaylardan talep edilen diğer koşullar neler?

BAŞVURU KOŞULLARI

ATK ilan metninde adayların sağlamaları gereken genel koşullara ek kurumun belirlediği özel koşulları da detayları ile paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,merkezî sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak, 01 Ocak 1983 ve sonrasında doğmuş olmak, Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak, 2018 yılı KPSS’ye girmiş ve her pozisyon için aranan puan türünden en az 70 puan almış olmak.

Adayların alım yapılacak her pozisyon için ayrı ayrı belirlenen öğrenim şartı detaylarına haiz olmaları gerekiyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yayımlanan ilana başvuruda bulunacak adaylar başvurularını gün sonuna kadar yapacaklar. İnternet ortamında elektronik olarak yapılacak olup başvurular, talep edilen evrakların sisteme yüklenmesi suretiyle tamamlanmış olacak.


Yorumlar