Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet ve CTE 10 Bin Memur Alımı Gerçekleştirecek

Geçtiğimiz aylar itibariyle çok sayıda kişi tarafından merakla beklenen ve oldukça yüksek başvuru alacağı öngörülen Adalet Bakanlığı ve Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ilanlarına yönelik önemli açıklamalar yapılmıştı. 

Abone ol
Abone ol 24 Ocak 2019 19:38

Adalet Bakanı ve CTE müdürü Şaban Yılmaz tarafından yapılan açıklamalarda, 2019 yılı için Adalet Bakanlığı bünyesine 10 bine yakın alımların yapılacağı müjdesi kamuoyuna aktarılmıştı. 

Konuya yönelik olarak binlerce aday tarafından cevabı merak edilen " Adalet Bakanlığı kadroları " hakkında da önemli ifadelere yer verilmişti. 

Yapılan açıklamalarda, bu alımların hangi kadrolara yönelik olacağı kamuoyuna duyurulmuştu.

Adalet Bakanlığı ve CTE bünyesine ikm alımı yapılacak. Bu alımlarda, diğer alımlarda olduğu gibi katip alımı ve mübaşir alımları da gündeme gelecek. Elbette CTE bünyesine de şoför alımı, psikolog, uzman alımı gibi kadrolara yönelik ilanlar da yayımlanacak ve daha önceki alımlarla benzerlik gösteren 10 bin memur alımı ilanı kamuoyuna duyurulacak. 

Konuya yönelik olarak yapılan açıklamada CTE müdürü tarafından 61 bin civarında personelle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. Şu anda da alım aşamasında 7.500 kişilik bir dilimimiz var. 

Onunla beraber toplamda -aşağı yukarı- 68-69 bin civarında bir çalışanımız olacak. Bunlar da işte bir kısmı yönetici, uzman, destek personeli gibi birimlerden oluşuyor. 

Tabii, bizim uzman personel de psikolog, sosyolog, sosyal çalışmacı gibi, öğretmen gibi unvanlardan oluşuyor. 2019 yılı içerisinde de 10 bine yakın yeni bir personel alımı yapmayı planlamaktayız.


Yorumlar