Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Gerçekleştirecek

Devlet Personel Başkanlığı' nda (DPB) ilana çıkan Adalet Bakanlığı ilgili hükümler ve kararnameler doğrultusundaki ilan şartlarına uyum sağlayan adaylar arasından 7 stajyer kontrolör alımı gerçekleştirecektir. 

Abone ol
Abone ol 27 Aralık 2018 12:37

Yayımlanan adalet bakanlığı personel alımı için adayların kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu' nun 48. maddesindeki şartlara uygun olması, takım çalışmasına yatkın olması, iletişim ve muhakeme yetenekleri gelişmiş olması, askerlik hizmetini tamamlamış ya da ilişiği bulunmuyor olması, 35 yaşını doldurmamış olması, kamu zararına faaliyette yer almamış olması, siyasal bilimler, idarî bilimler, iktisat, maliye ve işletme alanlarında meslek için gerekli kültürü veren en az dört yıllık öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarından birinden mezun olunmuş olması, KPSSP9 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden en az yetmiş (70) puan almış olması şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Sözlü sınav sonucuna göre açıktan atama yapılacak

Başvuru yapacak adaylara sözlü sınavları üzerinden yapılacak puanlamayla, açıktan atama yöntemiyle yerleştirmeler sağlanacaktır. İlgili başvuru süreci için adaylardan istenen belgeler aşağıdaki gibidir.



 

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar için başvurular şahsen veya posta yoluyla yapılabilecektir. Konuya yönelik olarak ilgili kılavuzda başvurular için " 07/01/2019 tarihinden itibaren 22/01/2019 tarihi mesai bitimine kadar “Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA” adresine şahsen veya en geç son başvuru tarihine kadar aynı adreste olacak şekilde posta yoluyla yapılması gerekmektedir. 

Adalet Bakanlığı memur alımı için nihai başarı listesi yine bakanlığın resmi web adresi üzerinde kamuoyuna duyurulacaktır.

Kılavuz için tıklayınız


Yorumlar