Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet Bakanlığı Mütercim Personel Alım İlanı Yayımlandı

Adalet Bakanlığı Çözümleyici alımı ilanından sonra yeni bir ilan daha yayımlayarak Mütercim alacağını ilan etti. İşte başvuru formları ve detayları şöyledir.

Abone ol
Abone ol 03 Temmuz 2019 16:57

Adalet bakanlığı 03 Temmuz 2019 tarihi itibari ile yeni bir ilan daha yayımlayarak bünyesine daha fazla personel alımı yapacağını ilan etti. Yayımlanan ilana göre Adalet Bakanlığı Merkez teşkilatındaki personel ihtiyacını gidermek için sözleşmeli oalrak farklı dillerden Mütercim alacağını belirtti. Adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. madesindeki şartlar ve KPSS şartı ile YDS şartı aranacak.

KADRO DAĞILIMI HANGİ DİLLERDE YAPILIYOR?

Adalet Bakanlığı toplamda 10 kişilik boşluk ile mütercim alacak ve Adalet Bakanlığı arafından gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucuna göre 7 adet İngilizce, 2 adet Fransızca ve 1 adet Arapça dilinde mütercim pozisyonuna sözleşmeli personel alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI




657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,


Mütercim-Tercümanlık veya Çeviribilim lisans programından mezun olmak,


Son beş yıl içerisinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan yabancı dil sınavının (YDS) İngilizce, Arapça veya Fransızca bölümlerinin en az birinden (A) düzeyinde puana veya son iki yıl içerisinde alınan dil yeterliliği bakımından ÖSYM tarafından YDS denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir belgeye sahip olmak,


2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSSP3 puan türünden ilan edilen pozisyonun 10 katı aday arasına girecek yeterlikte puana sahip olmak,


Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.




KPSS DETAYI:

İlan da KPSS baraj puanı belirtilmemiş ancak yayımlanan ilanda " ilan edilen pozisyonun 10 katı aday arasına girecek yeterlikte puana sahip olmak " ibaresi kullanılmış. Bunun anlamı ise düşük KPSS puanı olan adaylarda başvuru apabielcek ancak Bakanlık kadro sayısının 10 kara adayı en yüksek puandan başlamak üzere sıralama yapacak ve en yüksek puanı alan adaylar sınava katılabilecekler.

BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ ve TARİHİ

Başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde bilgisayar ile doldurularak başvuru sahibi tarafından imzalandıktan sonra, ilanda belirtilen belgelerle birlikte başvuruların başladığı 05 Temmuz 2019 tarihinden en geç başvuruların bittiği 19 Temmuz 2019 tarihi mesai saati bitimine kadar, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilât Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra başvuranlar, eksik belge ibraz edenler ile başka bir başvuru formu kullananların başvuruları kabul edilmeyecektir.

İlan hakkında dah adetaylı bilgi alabilmek için ve Adalet bakanlığı tarafından yayımlanan Ek lere ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Mütercim Personel Alım İlanı Tam metini ve Ekleri İçin TIKLAYIN




Yorumlar