Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet Bakanlığı Kamu Personel Alımında O Şart Değişti

Daha önce Adalet Bakanlığı merkez teşkilatına 35 kamu personel alımı için ilana çıkılmıştı. 

Abone ol
Abone ol 14 Ocak 2019 11:06

İlanda yer alan yaş şartı Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklik ile esnetildi. 25 koruma ve güvenlik görevlisi ile 12 adet aşçı alımı için ilan yayınlanmıştı. İlana göre başvurular 7 Ocak 2019’da başlayarak 22 Ocak 2019’da sona erecektir. 

Adaylar 2018 KPSS B grubu puanlarına göre sıralanacaktır. Lisans, önlisans ya da lise KPSS sınavında 70 puan ve üzeri alan adaylar başvuru yapabilirler.  

Güvenlik görevlisi için kadronun 10 katı kadar aday, aşçılık için ise kadronun 5 katı kadar sözlü sınava çağrılacaktır. Sözlü sınavdan en yüksek puanla başarılı olan ve güvenlik soruşturması olumlu çıkan kişilerden kadro kadarı alınacaktır. 

Yaş Şartı Değişti

Başvuruları halen devam ederken, başvuru şartlarında önemli bir değişiklik yapıldı. İlanda yaş şartı olarak 18 yaşını doldurmuş ve merkezi sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak şartı arandı. 

Yani 1 Ocak 1989 sonrası doğanlar başvuru yapabilirdi. Ancak Resmi Gazete’de yayımlanan değişiklikle yaş şartı 31’e yükseltildi. 1 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olan kişiler yaş şartını sağlayacaklardır.


Yorumlar