Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet Bakanlığı için Zabıt Katibi, Mübaşir, Teknisyen, Aşçı ve Şoför Alımı İlanı Yayımlandı!

Adalet Bakanlığı için Zabıt Katibi, Mübaşir, Teknisyen, Aşçı ve Şoför Alımı İlanı Yayımlandı! Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak için Personel Genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere sözleşmeli olarak zabıta katibi, teknisyen, aşçı, şoför, mübaşir alımları için başvuru süreci başladı. Peki Kimler başvuru yapar? Nasıl başvuru yapılır? İlanla ilgili tüm ayrıntılar haberimizde

Abone ol
Abone ol 02 Temmuz 2019 00:25

 Adalet Bakanlığı için Zabıt Katibi, Mübaşir, Teknisyen, Aşçı ve Şoför Alımı İlanı Yayımlandı!  

Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak için Personel Genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere  sözleşmeli olarak zabıta katibi, teknisyen, aşçı, şoför, mübaşir alımları için başvuru süreci başladı. Peki Kimler başvuru yapar? Nasıl başvuru yapılır? İlanla ilgili tüm ayrıntılar haberimizde

28 Haziran 2019 tarihi itibari ile adaylara duyurulmuş olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak için Personel Genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere 657 Sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak, Şoför, Aşçı, Teknisyen, Mübaşir ve Zabıta Katibi alımı yapacağını belirtmişti. adaylar büyük heyeacanla başvur sürecini beklemekediler ve başvurular bugün itibari ile başladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? gibi detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

KİMLER BU İLANLARA BAŞVURU YAPABİLİRLER?

Söz konusu ilana başvuru yapacak adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranıyor. Bu kapsamda adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Arşiv araştırması olumlu olabilecek olmak, ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSp94, Ön lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak ile, Ön Lisans veya dört yıllık eğitim veren ilgili üniversitelerden mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

Sözleşmeli Zabıt katibi İçin: Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulları, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ya da dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak. en az lise veya dengi okul mezunu olup, daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya en son başvuru tarihi itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip olmak ve Sınavda verilecek metine göre 3 dakika içerisinde yanlışsız 90 kelime yazabilmeleri gereklidir.

Sözleşmeli Mübaşir: En az lise mezunu olmak veya dengi okul mezunu olmak.

Sözleşmeli şoför:  En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Hizmetin özelliğine göre en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

Sözleşmeli teknisyen: En az meslek liseleri veya teknik liselerin ilgili bölümlerinden mezun olmak.

Aşçı Pozisyonu İçin : En az lise veya dengi okul mezunu olmak,Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmi kurum veya kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmak.

BAŞVURULAR BAŞLADI:

Adaylar başvurularına 01 temmuz 2019 tarihi ile başladı ve en geç 16 temmuz 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını istenen belgeler ile alım yapılacak adalet komisyonlarına şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir.

 Adalet Bakanlığı İlanı hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için TIKLAYIN




Etiketler Aşçı
Yorumlar