Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet Bakanlığı Bünyesine: 7 Bin Memur Alımı Yapılacak

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ ün açıklamalarıyla önemli bir yer tutan ve yüzbinlerce kişi tarafından merakla beklenen ilanların başında geliyor.

Abone ol
Abone ol 17 Aralık 2018 18:54

Adalet Bakanlığı memur alım sürecinde, ilanların hangi kadrolara yönelik olarak yayımlanacağı, ikm alımı, şoför alımı, zabıt katibi ve düz memur alımlarından hangi kadrolara yönelik kaç kişilik ilanların yayımlanacağı ise merak konusu.

ADALET BAKANLIĞI ALIMLARI

Adalet Bakanlığı’ nın yanı sıra Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine yapılacak İnfaz Koruma Memuru (İKM) alımlarıyla ilgili her iki ilan için de net bir açıklama yapılmadı.

Zabıt katibi, mübaşir ve şoför kadrolarına yönelik alımların çok sayıda yapılacağını düşünmekteyiz. Daha önceki açıklamalarda Adalet Bakanlığı bünyesine adli ve idari yargı personeli alımları yapılacağı aktarılmış ve bu alımlar sağlanmıştı. 

Daha sonrasında gündeme taşınan açıklamalarda Adalet Bakanlığı bünyesindeki personel sayısının arttırılacağı söylendi ve bu artış 7 bin kişilik olacağı yönünde ifadeler kullanıldı. Bu bağlamda Adalet Bakanlığı personel alımı sürecinde zabıt katibi alımı, memur alımı, şoför alımı, mübaşir alımı gibi ilanları görmek mümkün olacaktır.

CTE 10 BİN İKM ALIMI

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesine de İnfaz Koruma Memuru (İKM) alımları yapılması beklenmektedir. Burada ikm alımı için sayının 10 bin olacağı ve tüm eğitim düzeyleri üzerinden yani lise, önlisans ve lisans mezunlarına yönelik ilanların yayımlanabileceğini söylemek mümkün.


Yorumlar