Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet Bakanlığı Bilirkişi Başvuru Tarihleri ve Şartları Açıklandı! Bilirkişi başvuru şartları nelerdir?

Adalet Bakanlığı Bilirkişi Başvuru Tarihleri ve Şartları Açıklandı! Adalet Bakanlığı tarafından bilirkişiliğe kabule ve bilirkişilik başvuru usul ve esaslarına ilişkin duyuru yayımlandı. Bilirkişi başvuru tarihleri belli oldu. Bilirkişi başvuru şartları nelerdir?

Abone ol
Abone ol 05 Ekim 2018 16:20

Adalet Bakanlığı Bilirkişi Başvuru Tarihleri ve Şartları Açıklandı! Bilirkişi başvuru şartları nelerdir?

Adalet Bakanlığı, Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü Bilirkişi Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuruya göre bilirkişi başvuruları 5 Kasım 2018’de başlayacak. Yapılan açıklamada belirlenen temel ve alt uzmanlık alanlarında, belirtilen usul ve esaslara göre bilirkişilik bölge kurulları tarafından bilirkişilik başvuruları alınacağı belirtildi. Başvurular 5 Kasım - 30 Kasım 2018 tarihleri arasında olacak.

Bilirkişilik temel eğitimi ile fiilen beş yıl çalışma şartı! Başka bir bölge kurulunun listesine kayıtlı olmamak, bilirkişilik temel eğitimini tamamlamak, bilirkişilik yapacağı uzmanlık alanında en az beş yıl fiilen çalışmış olmak gerekiyor.

Bilirkişi başvuru diğer şartlar! 26 Eylül 2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıldan fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar ile zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercümanlık yapma, yalan tanıklık ve yalan yere yemin suçlarından mahkûm olmamak gerekmektedir.

Terör örgütleriyle iltisaklı veya irtibatlı olmamak, Daha önce kendi isteği dışında sicilden ve listeden çıkarılmamış veya bilirkişilik yapmaktan yasaklanmamış olmak, Disiplin yönünden meslekten veya memuriyetten çıkarılmamış ya da sanat icrasından veya mesleki faaliyetten geçici ya da sürekli olarak yasaklanmamış olmak gerekiyor.

Meslek mensubu olarak görev yapabilmek için ilgili mevzuat gereği aranan şartları haiz olmak ve mesleğini yapabilmek için gerekli olan uzmanlık alanını gösteren diploma, meslekî yeterlilik belgesi, uzmanlık belgesi, ustalık belgesi veya benzeri belgeye sahip olmak gerekiyor.

Diğer başvuru şartlarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki duyuru metninde başvuru usulü,  başvuruya eklenecek belgeler, başvuru takvimi, başvuruların değerlendirilmesi ve itiraz hakkı, bilirkişilik sicilinin oluşturulması, listelerin ilanı ve diğer hususlara aşağıdaki duyuru metninden ayrıntılı olarak incelemenizde fayda vardır.

Bilirkişilik temel ve alt uzmanlık alanları için TIKLAYINIZ.

Aranan nitelikler için TIKLAYINIZ.




Yorumlar