Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

Adalet Bakanlığı 35 Koruma Güvenlik Görevlisi Alımın’ da Bugün Son Gün Acele Edin

Adalet Bakanlığı 35 koruma güvenlik görevlisi alımı başvuru için son gün 22 Ocak 2019 olarak ilan edilmişti. 

Abone ol
Abone ol 22 Ocak 2019 15:53

En az lise mezunları arasında alımı yapılacak kamu personeli alımı ilan edilmiştir. 31 Aralık 2018 tarihinde yayımlanan resmi ilanla bakanlık merkez teşkilatında istihdam edilmek üzere 35 koruma güvenlik görevlisi ve kamu personel alımı duyuruldu.

Alımlar ise 25 Koruma Güvenlik Görevlisi, 10 Aşçı unvanlı kamu personeli alımı şeklindedir. Adaylarda aranacak genel şartlar şöyledir. Devlet Memurları kanunun 48 maddesi şartlarını taşımaları, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Alımı yapılacak kamu personelleri 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavı (B Grubu) puan sırasına konulmak suretiyle bakanlık tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı puanına göre yerleştirme yapılacaktır.

Lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP3, ön lisans mezunları için 2018 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP93, ortaöğretim mezunları için 2018 Kamu Personel Seçme Sınavında KPSSP94 puan türünden 70 ve üzeri puan almış olması gerekmektedir.

Askerlikle ilgisi bulunmaması veya askerlik çağına gelmemiş olması, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olması şartları bulunmaktadır.

İlgilenen adaylar 22 Ocak 2019 tarihi bitimine kadar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilat Şube Müdürlüğü Bakanlıklar/ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlıkta olacak şekilde posta ile yapılacaktır.

Adalet Bakanlığı 35 koruma güvenlik görevlisi alımı kılavuzu için tıklayın


Yorumlar