Anasayfa /  Ekonomi /  Memurlar

8 Bin Bekçi Alımı ne Zaman Gerçekleşecek

Bekçi Alımında İmza Bekleniyor.İçişleri Bakanı Soylu geçtiğimiz günlerde 8 bin bekçi alımı ilanının Mart ayı içerisinde yayınlanacağını duyurmuştu. 

Abone ol
Abone ol 12 Mart 2019 14:19

Adaylar ise merakla ilanın yayınlanmasını bekliyor. 8 bin bekçi alımının bin tanesi İstanbul’a tahsis edilecek iken 7 bin kişilik kontenjan diğer illere dağıtılacak. 

Hali hazırda İstanbul’da 4 bin bekçi çalışırken yeni alımlar ile birlikte bu sayı 5 bine çıkacak.Güncel bekçi maaşları ne kadar. 2019 yılı ocak ayı maaşı olarak lise mezunu olan yeni bekçiler 3950 lira maaş almaktadır. 

Ön lisans veya lisans mezunu olan bekçilerin maaşı ise 4000 lira dir. 8 bin bekçi alımı için ilanın yayınlanması bekleniyor. alıma onay verilecek imzanın atılması durumunda ilan yayınlanacak. 

İlanı Polis Akademisi Başkanlığı yayınlayacak ve başvurular da Polis Akademisi üzerinden gerçekleştirilecek.

Hırsızlıklar Azaldı. İçişleri Bakanı Soylu bekçi alımları sayesinde hırsızlık vakalarında azalma yaşandığını açıkladı. 

Günlük işlenen hırsızlık vakalarına ilişkin sayısal verileri paylaşan Bakan Soylu, İstanbul’da günde 78 hırsızlık vakası işlenirken şimdi bu sayının 57’ye düştüğünü söyledi. 

Ankara’da ise 31’den 10’a kadar düştü. Yapılacak bu yeni alımlar ile birlikte ülkemizin tüm illerinde bekçi istihdamı sağlanmış olacak. Emniyet hizmetleri sınıfında sayılan bekçiler polisler ile aynı yetkilere sahip olup tayin hakkına sahip değildir. 

Dolayısıyla her zaman aynı ilde görev yapmaları gerekmektedir. Özellikle gençlerimiz 8 bin bekçi alımı ilanı ne zaman yayınlanacak sorusunun cevabını merakla bekleyecek.


Yorumlar